Marfin Fond de Pensii ºi Zepter Fond de Pensii ies oficial din sistemul Pilonului II

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a dispus, potrivit unui comunicat de presa remis la redactie, retragerea autorizatiei de administrare a S.C. Marfin Fond de Pensii S.A. si radierea acesteia din Registrul CSSPP, ca urmare a solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii. Masuri similare au fost aplicate si pentru Fondul de Pensii Administrat Privat MARFIN, apartinand Marfin Fond de Pensii, precum si pentru prospectul schemei de pensii private aferente.

La finalul campaniei initiale de aderare in sistemul Pilonului II, Fondul de Pensii Administrat Privat MARFIN avea 194 participanti din care 16 proveniti din procesul de repartizare aleatorie. Toti cei 194 de participanti au fost informati in legatura cu hotararea S.C. Marfin Fond de Pensii S.A. de incetare a activitatii de administrare a pentru Fondul de Pensii Administrat Privat MARFIN si solicitarea retragerii autorizatiei de administrare, precum si asupra procedurii care le va fi aplicata. Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se vor putea transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

Mentionam faptul S.C. Marfin Fond de Pensii S.A. a reziliat contractele de mandat incheiate cu agentii de marketing persoane fizice, aceasta neavand contracte incheiate cu agenti persoane juridice. La momentul demararii procedurii de retragere a autorizatiei, societatea nu avea active in administrare.

CSSPP a mai dispus retragerea autorizatiei de administrare a S.C. ZEPTER FOND DE PENSII S.A. si radierea acesteia din Registrul CSSPP, ca urmare a solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii. De asemenea, masuri similare au fost aplicate si pentru Fondul de Pensii Administrat Privat ZEPTER, precum si pentru prospectul schemei de pensii private aferente.

La finalul campaniei initiale de aderare in sistemul Pilonului II, Fondul de Pensii Administrat Privat ZEPTER avea 1.649 participanti din care 132 proveniti din procesul de repartizare aleatorie. Toti cei 1.649 de participanti au fost informati in legatura cu hotararea S.C. Zepter Fond de Pensii S.A. de incetare a activitatii de administrare a pentru Fondul de Pensii Administrat Privat ZEPTER si solicitarea retragerii autorizatiei de administrare, precum si asupra procedurii care le va fi aplicata. Societatea a reziliat contractele incheiate cu agentii de marketing atat persoane fizice cat si juridice.
La momentul demararii procedurii de retragere a autorizatiei, Zepter Fond de Pensii S.A. nu avea active in administrare.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu