La ce firma de asigurari ma angajez luna asta?

Site-urile companiilor de asigurari sau cele ale firmelor de recrutare sunt pline ochi de anunturi pentru o cariera in domeniul asigurarilor. Deschiderea unui numar tot mai mare de agentii in tara determina companiile sa recruteze o forta de vanzare tot mai numeroasa. Desi pachetele salariale oferite par tentante, jobul nu atrage inca foarte mult. Multi dintre cei aflati in cautarea unui loc de munca percep aceasta meserie ca pe una de vanzator.



Lucrurile sunt insa ceva mai nuantate. E adevarat, companiile ofera pachete de produse pe care agentul trebuie sa le vanda. Vanzarile din domeniul asigurarilor nu se compara cu niciun alt fel de vanzari. Cei care fac parte dintr-o echipa de vanzari au posibilitatea de a parcurge drumuri diferite in dezvoltarea lor profesionala, in functie de pregatirea profesionala sau de ceea ce isi propun sa faca pe viitor.



Nu exista o scoala anume la care sa fie pregatiti agentii de asigurari, in afara de cursurile de specializare de una-doua zile oferite de fiecare companie. Meseria aceasta o ai in sange sau nu o ai. Indiferent daca pe diploma de licenta scrie ca ai terminat ASE-ul, Politehnica, Medicina sau Drept-ul, nimic nu-ti garanteaza faptul ca vei fi si un bun agent de asigurari. Agentul trebuie sa fie un bun comunicator si negociator, sa inspire incredere celor care vin in cautarea unor solutii pentru o viata mai sigura. De asemenea, agentul de asigurari trebuie sa aiba ceva din flerul unui detectiv si din intuitia unui psiholog. Capacitatea de a stabili si de a respecta angajamente ferme este o alta cerinta pe care agentul de asigurari trebuie sa o stapaneasca.



Unele societati de asigurari duc o politica bazata pe agresivitate si insistenta, ceea ce nu face altceva decat sa indeparteze tot mai mult potentialul client. Companiile ofera din ce in ce mai multe planuri financiare, iar alegerea celor mai bune solutii financiare pentru un client cade intr-o oarecare masura si pe seama agentului. Desfasurata part-time sau full-time, colaborarea cu o societate de asigurari da posibilitatea unei dezvoltari a carierei prin ocuparea unor pozitii superioare in cadrul companiei: unit manager sau country manager.



Companiile ofera o seama de facilitati printre care se numara obtinerea unor castiguri financiare ridicate sub forma unor comisioane a caror valoare este direct proportionala cu numarul si valoarea politelor de asigurari incheiate. Societatile care se respecta vin cu programe motivationale create in vederea stimularii si aprecierii performantelor profesionale. Unele companii ofera, in afara de comisionul din asigurarea incheiata, chiar si un venit fix lunar garantat. Trainingurile adaptate nevoilor de instruire sau planurile de cariera special create fac parte din politica fiecarei societati care investeste in oamenii de care depinde, pana la urma, profitul companiei la sfarsitul de an.



Varsta nu pare sa conteze in aceasta meserie si nici sexul. Cu toate acestea, agentii de asigurari sunt in special persoane tinere care au intrevazut oportunitatea pe care le-o ofera acest domeniu deosebit de dinamic. Agentii de asigurari pot fi la fel de bine, femei sau barbati. E posibil ca femeile sa aiba un avantaj in aceasta meserie intrucat au de partea lor o mai mare doza de diplomatie, compasiune, rabdare sau atentie la detalii. Nu putine sunt cazurile in care femeile au ajuns in posturi de conducere. Asa incat iata un alt domeniu in care viitor de aur asigurat tara noastra are.



ING angajeaza consultanti asigurari de viata



ING Asigurari de Viata cauta consultanti de asigurari de viata pentru birourile sale din urmatoarele orase: Alba-Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara.



Cerinte: sunteti o persoana dinamica, optimista si cu spirit de echipa si aveti: - studii superioare (preferabil) - comportament etic si profesionist - abilitati de comunicare si negociere - capacitatea de a controla situatiile in care va aflati - organizare buna - capacitatea de a lucra cu cifre - capacitatea de a stabili si respecta termene - experienta anterioara in vanzari (preferabil)

Puteti aplica on-line de pe site-ul companiei: www.ingasigurari.ro



Contabili la BT Asigurari



BT Asigurari angajeaza pentru reprezentanta din Bucuresti sef serviciu contabilitate si 3 economisti. Cerinte: studii economice superioare, cunoasterea contabilitatii financiare si a codului fiscal, cunostinte operare PC (Word, Excel, Internet, programe de contabilitate). Experienta in domeniul asigurarilor constituie un avantaj, persoana organizata si responsabila. Se ofera: pachet salarial motivant, posibilitatea dezvoltarii unei cariere de succes in domeniu. Persoanele interesate sunt invitate sa depuna o scrisoare de intentie cu precizarea postului dorit si un CV prin fax la numarul: 0264434190 sau email: contajob@bta.ro. Data limita pentru depunerea candidaturilor-15 iunie 2006.



Unit manager si consultant asigurari la Generali



Generali Asigurari selecteaza unit manager, consultant asigurari pentru asigurari de viata si generale. Cerinte: motivatie pentru castiguri peste medie, experienta in asigurari constituie un avantaj. Oferim: instruire initiala si ulterioara gratuita, sansa unei cariere de succes, retributie motivanta. Trimiteti CV la: Generali Asigurari SA, agentia Bucuresti 4, Bd. Pache Protopopescu nr.5 sector 2, tel-fax: 209.49.33, 252.88.50, e-mail: vasilica.ungureanu@generali.ro



Consilieri de asigurari si unit manageri la Omniasig



Omniasig Asigurari de Viata angajeaza Unit Manager si consilieri de asigurari. Cerinte: atitudine pozitiva, dinamic, sociabil si perseverent, abilitati de comunicare si negociere, flexibilitate si rezistenta la stres. Experienta in vanzari constituie un avantaj in dezvoltarea profesionala si in cariera.

Firma ofera: cursuri de specialitate gratuite in Centrul national de pregatire, training si suport continuu, venituri fixe, comisioane din incasari si bonusuri, cariera de succes in domeniul asigurarilor de viata, pensii si sanatate.

Trimiteti scrisoare de intentie si CV pe adresa: Cal. Dorobantilor nr.196, et.3, ap.4, sector 1, Bucuresti, in atentia doamnei Anda Belicciu, fax: 021-230.61.93, e-mail: bucuresti1@omniasiglife.ro. Termen: 30 iunie 2006.



Director de agentie si inspector coordonator licitatii la Ardaf



Ardaf organizeaza interviu pentru ocuparea posturilor de director de agentie si inspector coordonator licitatii. Pentru prima functie, persoanele interesate trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte obligatorii: studii superioare, experienta in dezvoltarea si gestionarea vanzarilor de minim 3 ani, cunostinte temeinice de operare in sistemul MS Office, stapanirea excelenta a tehnicilor de comunicare si negociere, permis de conducere categoria B. Constituie avantaje personale experienta in domeniul asigurarilor, cunoasterea limbii engleze.

Pentru a doua functie, cerintele sunt: studii superioare, experienta in domeniul achizitiilor publice, cunostinte temeinice de operare in sistemul MS Office, capacitate de organizare, permis de conducere categoria B. Un avantaj il constituie experienta in domeniul asigurarilor.



Persoanele interesate sunt invitate sa depuna CV-ul la sediul Sucursalei ARDAF din Bucuresti, B-dul Primaverii nr.29, tel: 021-317.30.01, fax: 021-317.71.40, email: ardafb@ardafb, pana la data de 15.06.2006.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu