Interamerican va intra pe piata pensiilor facultative

Interamerican – Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA depune astazi, 16.07, documentele necesare in vederea autorizarii ca administrator de pensii facultative.

Interamerican Pensii a aplicat, de asemenea, si pentru autorizarea a doua pensii facultative, si anume: EUREKO CONFORT, cu grad de risc mediu si EUREKO ACTIV, cu grad de risc ridicat.

Prin Eureko Confort, se investeste 70% in instrumente cu venit fix si 30% in actiuni, in timp ce prin Eureko Activ, proportia este de 55% in instrumente cu venit fix si 45% in actiuni.

Viitorii participanti la fondurile de pensii facultative vor beneficia de management gratuit al activelor in 2008 si 2009.

„Succesul obtinut pe piata pensiilor private, printr-o pozitionare in top 5 administratori de pensii si decizia actionarului principal al companiei, Eureko BV de a investi inca 3,2 milioane euro in compania de pensii, sunt motive intemeiate pentru a activa si pe piata pensiilor facultative”, a declarat Besim Jawad, Director General Interamerican Pensii.


INTERAMERICAN este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 12 tari europene. Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor.



Anamaria Iacomi

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu