ING Commercial Finance intrã pe piaþa de factoring din România

ING Commercial Finance vine cu o oferta completa de servicii de factoring care se va concentra in special asupra intreprinderilor mici si mijlocii.

ING Commercial Finance aduce in Romania nu numai experienta si profesionalismul recunoscut al ING, dar si un suflu nou pe o piata aflata inca la inceputuri, in comparatie cu alte piete din Europa Centrala si de Est. Principalele atuuri ale noii companii sunt calitatea serviciilor, flexibilitatea in evaluarea riscului si rapiditatea procedurilor. “Ne bazam pe experienta extinsa in domeniul factoringului si pe reputatia internationala a grupului ING. Serviciile noastre aduc elemente complet noi pe piata locala de factoring”, a declarat Richard Lublinski, General Manager al ING Commercial Finance Romania.

Oferta ING Commercial Finance include pe langa finantare si servicii de gestionare a portofoliului de creante, colectare a creantelor precum si protectie impotriva riscului de neplata. Un element inovator pentru piata autohtona este serviciul on-line, prin intermediul caruia clientii isi pot vizualíza in timp real portofoliul de facturi sau detalii referitoare la debitori si creante.

Serviciile companiei se adreseaza in special intreprinderilor mici si mijlocii, care au nevoie de solutii alternative de finantare pentru a-si putea sustine dezvoltarea. ING Commercial Finance aduce avantajul unei companii specializate in factoring, cu o mare adaptabilitate si, in acelasi timp, cu o oferta complexa de produse. “Eforturile noastre se vor concentra catre sectorul IMM-urilor pentru ca aceste companii se confrunta cel mai acut cu dificultati in a obtine finantare. Oferta noastra este foarte potrivita pentru acele companii care au nevoie de instrumente financiare care sa ii ajute sa se dezvolte atunci cand inregistreaza o sezonalitate mare a vanzarilor sau intarzieri de plata din partea debitorilor”, a adaugat Richard Lublinski.

Promptitudinea cu care ING Commercial Finance raspunde solicitarilor clientilor este exprimata prin perioada foarte scurta de la prima intalnire cu clientul pana la semnarea contractului, si anume 10 zile. De asemenea, avansul se obtine in ziua in care clientul trimite factura. Costurile serviciilor de factoring se incadreaza in marjele impuse de piata dar, mai mult decat atat, compania ia in considerare profilul de risc si volumul tranzactiilor, ceea ce reprezinta cel mai adesea un avantaj pentru client.
Serviciile companiei vor fi disponibile si in reteaua de sucursale bancare de pe tot teritoriul tarii (22 de sucursale pana in prezent), directorii de sucursale si ofiterii de cont (relationship manageri) putand oferi clientilor consultanta in ceea ce priveste alegerea produsului de factoring potrivit.

Piata romaneasca de factoring, cu o valoare estimata la aproape 700 de milioane de Euro in 2006, este practic insignifianta in comparatie cu piata de factoring din Europa Centrala si de Est, evaluata la 18 miliarde de Euro. Asadar, potentialul de dezvoltare este urias, specialistii asteptandu-se la o crestere de 30% pe an in urmatoarea perioada.

ING Commercial Finance face parte din grupul ING, institutie financiara de origine olandeza cu o experienta de 150 de ani, ce ofera o gama larga de servicii bancare, administrare de fonduri si asigurari. ING Group are 115.000 de angajati care isi desfasoara activitatea in peste 50 de tari. Luand in considerare capitalizarea de piata, ING se numara printre cele mai mari 10 institutii financiare din Europa si primele 20 din lume.

ING Bank detine o pozitie solida pe piata bancara romaneasca, oferind o gama complexa de servicii financiare. Din 1994 si pana in prezent, ING Bank si-a dezvoltat operatiunile intr-un ritm sustinut, prin diversificarea portofoliului de produse si al celui de clienti, prin lansarea de noi divizii de servicii (asigurari de viata, brokeraj, leasing) si prin extinderea teritoriala.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu