Generali a lansat un fond de investitii specializat pe pietele Europei de Est

Asiguratorul italian Assicurazioni Generali a lansat impreuna cu grupul financiar ceh PPF un fond de investitii specializat pe pietele emergente ale Europei centrale si de est, in special Cehia, Romania si Ucraina, scrie Les Echos.

Cel mai mare asigurator italian, Assicurazioni Generali, a precizat ca a investit peste 300 milioane euro intr-un fond privat de investitii tip joint venture, menit a realiza investitii in Europa centrala si de est.

Intr-un comuncat emis luni, asiguratorul italian si grupul ceh PPF Group au declarat ca proiectul, denumit PPF Partners, a lansat primul fond, beneficiind de sume de 615 milioane euro, destinate investitiilor.

Generali va controla 27,5% din fond, iar PPF restul de 72,5%, reiese din comunicat. Generali a contribuit cu circa 50% din fondurile destinate primului fond, a declarat, pentru Reuters, Mel Carvill, care pleaca de la Generali pentru a conduce PPF Partners.

PPF Partners intentioneaza lansarea unor noi fonduri, ale caror active sub management ar urma sa atinga nivelul de cinci miliarde euro in urmatorii cinci ani.

"Am investit peste 300 milioane dolari in primul fond", a declarat Carvill, care ocupa momentan functiile de presedinte si director financiar al PPF Partners, intr-un interviu acordat Reuters.

Din suma tinta de cinci miliarde euro, acesta a adaugat ca " se asteapta ca cel putin jumatate sa provina de la investitori externi", proveniti atat de pe plan local cat si international.

Carvill a declarat ca deja aprimit semnale pozitive de la afaceri de familie, fonduri de pensii si grupuri de asigurari, refuzand insa sa ofere detalii suplimentare.

"Credem in Europa centrala si de est. Suntem convinsi ca aceste state, chiar daca momentan sunt afectate de criza, vor avea o crestere a PIB-ului mai mare decat a statelor din Europa occidentala", a declarat Carvill.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu