Garanti Leasing imprumuta 7 milioane euro de la EFSE pentru finantarea IMM-urilor

“Întreprinderile micro și mici reprezintă un segment de interes pentru economia românească. Cu toate acestea, ele încă se confruntă cu acces limitat la finanțarea necesară pentru a crește și pentru a obține succesul dorit. Ne bucurăm că prin intermediul parteneriatului cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est putem sprijini aceste companii, oferindu-le mai multe opțiuni și surse de finanțare pentru afacerile lor”, a declarat Okan Yurtsever (foto), Director General, Garanti Leasing.

Garanti Leasing, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut pentru suma de 7 milioane euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) pentru facilitarea accesului întreprinderilor micro și mici românești la finanțarea activelor fixe, anunta compania intr-un comunicat.

In comunicat se mai mentioneaza ca Garanti Leasing este printre cele mai importante companii de leasing de pe piața românească, având un istoric de succes pe plan local în oferirea de soluții de leasing personalizate companiilor locale, și în continuă creștere a cotei de piață. Astfel, compania facilitează achiziția de echipament de producție, utilaje agricole și vehicule comerciale, fiind un partener de încredere pentru clienți și sprijinindu-i să își dezvolte afacerile. În prezent, clienții Garanti Leasing sunt companii din varii segmente de piață, precum transporturi, logistică, medical, agricultură, construcții, industria grea etc.

“Întreprinderile micro și mici reprezintă un segment de interes pentru economia românească. Cu toate acestea, ele încă se confruntă cu acces limitat la finanțarea necesară pentru a crește și pentru a obține succesul dorit. Ne bucurăm că prin intermediul parteneriatului cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est putem sprijini aceste companii, oferindu-le mai multe opțiuni și surse de finanțare pentru afacerile lor”, a declarat Okan Yurtsever (foto), Director General, Garanti Leasing.

“Pe măsură ce leasing-ul devine o sursă de finanțare din ce în ce mai importantă pentru grupul țintă al EFSE de întreprinderi micro și mici, suntem încântați că în Garanti Leasing am găsit un nou partener excelent din categoria instituțiilor financiare, pentru a promova acest sector”, a declarat Monika Beck, Președinte Consiliul de Administrare al EFSE. “În plus, Garanti Leasing garantează impactul dorit asupra grupului țintă al Fondului prin colaborararea strânsă cu Garanti Bank România".

Cu o tradiție de peste 15 ani pe piața de leasing din România, Garanti Leasing (brandul sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) completează gama de produse și servicii a Grupului Garanti cu oferte de leasing pentru vehicule, echipamente și imobiliare, sale & lease-back.

De la inaugurare, compania a acordat peste 650 de milioane de euro pentru activele în leasing financiar și a semnat peste 40.000 de contracte de leasing. În prezent, operează prin 7 birouri locale și creează sinergii cu cele 78 de agenții Garanti Bank din țară.

Garanti Leasing face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România din 2010. Grupul reunește de asemenea Garanti Bank, Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA) și Garanti Credite Ipotecare (marca sub care funcționează Domenia Credit IFN SA).

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai profitabilă și a doua cea mai mare bancă privată din Turcia după active.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost înființat de Banca de Dezvoltare KfW (KfW) cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și a Comisiei Europene. Fondul are ca scop susținerea dezvoltării economice și a prosperității în Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Macedonia, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina și Turcia. Accesul la finanțare este un factor cheie pentru dezvoltarea cu succes a segmentului de întreprinderi micro, mici și mijlocii, motiv pentru care EFSE se concentrează pe sprijinirea sectoarelor financiare locale și consolidarea abilității instituțiilor respective de a oferi finanțare adecvată și sustenabilă.

Fondurile EFSE sunt oferite ca finanțare pe termen lung în special întreprinderilor micro și mici – dar și gospodăriilor private sub forma unor împrumuturi de amenajare a casei - și sunt acordate prin instituții de creditare locale partenere. Activitățile de investiții ale EFSE sunt susținute de EFSE Development Facility, care oferă asistență tehnică, consultanță și servicii de training instituțiilor partenere, pentru a le ajuta să își consolideze capacitățile operaționale și managementul profesional.

Înființat de Banca Germană de Dezvoltare KfW pe 15 decembrie 2005 prin asocierea a patru programe multi-sponsor pe care le administrează, EFSE este primul parteneriat public-privat de acest gen și primul fond administrat privat în finanțarea pentru dezvoltare care sprijiniă finanțarea privată pentru întreprinderile micro și mici în regiunea vizată. Capitalul este asigurat de agențiile sponsor, instituțiile financiare internaționale și investitorii instituționali privați, inclusiv Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Comisia Europeană, guvernul Albaniei, CJSC Sprijin financiar pentru afacerile mici și mijlocii (SMBCS), o subsidiară a Băncii Centrale a Armeniei, Banca de Dezvoltare a Austriei (Oesterreichische Entwicklungsbank - OeEB), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Agenția Daneză pentru Dezvoltare Internațională (Danida), KfW ca Investitor Principal, Corporația Financiară Internațională (IFC), Compania Olandeză de Finanțare (FMO), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI), Sal. Oppenheim și Deutsche Bank. Fondul este administrat privat de catre Oppenheim Asset Management Services, Luxembourg și Finance in Motion, Germania, în calitate de manager și respectiv consilier al Fondului.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu