Finantari RICOP prin BCR

Prin aceste proiecte au fost alocate fonduri in valoare de 33,6 milioane de euro pentru a incuraja activitatile economice care creeaza locuri de munca. "Aceasta componenta de finantare urmareste atat crearea si dezvoltarea unor IMM-uri viabile, profitabile si capabile sa faca fata presiunilor concurentiale, cat si crearea de noi locuri de munca in zonele puternic afectate de procesul de restructurare industriala", se precizeaza in comunicat.

BCR a incheiat 41 de contracte in valoare de 5,1 milioane de euro in judetele Brasov si Covasna, care se estimeaza ca vor crea peste 1.650 locuri de munca, alte 26 de contracte in valoare de 4,3 milioane de euro in regiunea formata din judetele Bacau, Iasi, Neamt si Vaslui, iar in acest caz se apreciaza ca vor fi create circa 1.350 locuri de munca. De asemenea, au fost incheiate 22 de contracte in valoare de 3,3 milioane de euro in regiunea compusa din judetele Braila, Buzau si Galati, numarul locurilor de munca create in acest caz fiind de circa 1.030.

Alte locuri de munca, circa 1.150 la numar, destinate somerilor din judetele Arges, Dambovita si Teleorman, au fost create prin semnarea a 17 contracte in valoare de 2,1 milioane de euro. Nu in ultimul rand, in regiunea formata din judetele Braila, Buzau si Galati, prin 14 contracte in valoare de 2,5 milioane de euro, se estimeaza crearea a peste 1.700 locuri de munca.

In ceea ce priveste cererile de finantare primite de BCR in cadrul celui de al doilea apel al proiectului, cea mai mare suma, 13,4 milioane de euro, a fost solicitata de agenti economici din regiunea formata din judetele Brasov si Covasna. Alte 13,1 milioane de euro au fost solicitate de firmele din Bacau, Neamt si Vaslui, in timp ce propuneri depuse de societati din judetele Arges, Dambovita si Teleorman au insumat numai 5,4 milioane de euro. BCR intentioneaza sa utilizeze integral fondurile disponibile pentru finantarea IMM-urilor pana la 31 octombrie a.c., finele perioadei operationale a programului.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu