Eximbank vrea sa se remarce si cu servicii bancare complementare pentru companii, precum cele de cash management, nu doar credite si garantii

Eximbank incearca sa se faca remarcata de catre companiile romanesti prin servicii complementare, precum cele de cash management, alaturi de clasicele finantari si garantii. Banca isi promoveaza noua strategie pe piata bancara prin organizarea unor intalniri cu reprezentantii oamenilor de afaceri, ultima dintre acestea avand loc in Buzau.

 

Eximbank incearca sa se faca remarcata de catre companiile romanesti prin servicii complementare, precum cele de cash management, alaturi de clasicele finantari si garantii. Banca isi promoveaza noua strategie pe piata bancara prin organizarea unor intalniri cu reprezentantii oamenilor de afaceri, ultima dintre acestea avand loc in Buzau.

La întâlnirea de la Buzău, precizeaza banca intr-un comunicat, au participat circa 30 de manageri ai companiilor din regiune - precum Romcarbon, Soufflet Malt, Avicola, Fermit, Rotec sau Sly Nutriția, dar și reprezentanți ai autorităților centrale.

"EximBank a reușit ca într-un timp extrem de scurt să-și modernizeze oferta de produse și va continua să evolueze în această direcție astfel încât să se transforme într-un furnizor de produse financiare de foarte bună calitate. Ne-am întărit echipa care lucrează la dezvoltarea produselor și, dacă până acum finanțările și garanțiile au reprezentat principala arie de interes pentru companii, EximBank începe să se facă remarcată și pe segmentul serviciilor complementare cum ar fi cel de cash management”, a spus Traian Halalai, presedintele Eximbank, la intalnirea cu intreprinzatorii din Buzau.

El a adaugat ca EximBank se îndreaptă în mod accelerat spre atingerea obiectivului de a deveni un jucător relevant pe segmentul corporate, cu o ofertă completă și complexă, și continuă să-și modernizeze soluțiile financiare pe toate palierele – de la finanțare, garantare, asigurare, la trade finance sau cash management.

Prezent la eveniment, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a punctat câteva dintre proiectele ‎destinate mediului privat, se mai arata in comunicatul bancii.

"În luna mai, Ministerul Fondurilor Europene intenționează să lanseze un pachet de‎stinat mediului privat, care să includă toate informațiile utile referitoare la contractarea de fonduri europene. În continuarea măsurilor bune din 2013, vom continua și în acest an să implementăm măsuri precum simplificarea procedurii de achiziții pentru beneficiarii privați, renunțarea la scrisorile de confort. O altă idee care ar ajuta foarte mult accelerarea absorbției și ‎ar crește impactul fondurilor UE în economie ar fi ca una dintre cele două bănci de stat să îndeplinească rolul de bancă de dezvoltare și, astfel, să aibă o implicare mult mai activă în susținerea economiei românești și în implementarea fondurilor europene", a declarat Eugen Teodorovici.

Întâlnirea cu comunitatea de business de la Buzău este cea ce-a patra pe care banca o organizează în acest an, după cele de la Bacău, Timișoara și Brașov, și face parte dintr-o proiect de interacțiune directă cu oamenii de afaceri pe care EximBank l-a demarat anul trecut.

“Avem ca misiune sprijinirea business-ului și de aceea mergem în zone identificate ca având concentrări de producție, activitate de comerț exterior și un mediu de afaceri dezvoltat. Buzăul, de exemplu, are două particularități relevante pentru activitatea noastră. Pe de o parte, aici funcționează o serie de importante firme exportatoare din țară – dinamica exporturilor a depășit-o pe cea a importurilor și județul a încheiat anul trecut cu excedent comercial, iar, pe de altă parte, zona se remarcă printr-o bogată activitate industrială”, a explicat președintele EximBank.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu