EximBank va asigura exporturi Pehart Tec Grup in valoare de 6,5 milioane de euro

EximBank va asigura exporturi Pehart Tec Grup in valoare de 6,5 milioane de euro

EximBank va asigura un volum al exporturilor Pehart Tec Grup în valoare de 6,5 milioane de euro, pe care compania le va derula în perioada următoare, a afirmat Traian Halalai, Președintele Executiv al EximBank, prezent astăzi la inaugurarea noii unități de producție a hârtiei tissue și a produselor derivate a companiei din Dej, anunta banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza urmatoarele:

”Faptul că Pehart Tec – companie emblematică din industria producătoare de hârtie - a ales produsele din portofoliul de susținere a exporturilor al EximBank reconfirmă încă o dată atât capacitatea EximBank de a oferi soluții financiare cu plus de valoare pentru clienți, cât și standardele de performanță pe care banca le atinge în urma procesului de modernizare prin care a trecut în ultimii ani. EximBank este este unul dintre cei mai importanți parteneri financiari ai grupului de firme Pehart și suntem convinși că parteneriatul nostru de durată este un exemplu solid și pentru alte proiecte de anvergură ale companiilor autohtone” a adăgat oficialul EximBank.

Proiectul din care face parte noua facilitate de producție din Dej a fost derulat în perioada 2012-2015, a condus la crearea a peste 100 de locuri de muncă și are o valoare totală de 90 de milioane de lei, din care aproape 50% a fost susținută de Ministerul Finanțelor Publice în cadrul unei Scheme de Ajutor de Stat.

Grupul Pehart Tec a fost creat în urma investițiilor finalizate în anul 2015 de către omul de afaceri Ioan Tecar, în parteneriat cu Fondul de Investiții Abris Capital Partners, în sectorul de producție al hârtiei tissue și al produselor din hârtie tissue. Pehart Tec Grup este format din 4 societăți comerciale: Samus Construcții SA, Metalicplas Impex SA, Metalicplas Distribution SA și Pehart Tec SA și are o cifră de afaceri anuală totală de 437 de milioane lei.

EximBank este o instituție specializată care se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne.

Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare și și-a dezvoltat și consolidat portofoliul de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care acum întregesc oferta de finanțare și garantare. EximBank operează o rețea comercială de 20 de unități.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu