EximBank finanteaza Raiffeisen Leasing pentru sprijinirea IMM-urilor

EximBank finanteaza Raiffeisen Leasing pentru sprijinirea IMM-urilor

EximBank și Raiffeisen Leasing au încheiat ieri un acord de parteneriat în cadrul căruia banca a acordat societății un credit în valoare de 70 de milioane de lei ce are ca destinație acordarea de finanțări în lei pe termen scurt și mediu pentru activitatea curentă a clienților Raiffesisen Leasing din categoria întreprinderilor mici și mijlocii, se arata intr-un comunicat, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

Facilitatea a fost acordată pentru o perioadă de 60 de luni, cu o perioadă de utilizare de 12 luni, iar pentru a garanta creditul, dobânda și comsioanele aferente, Raiffeisen Bank International, acționarul Raiffeisen Leasing, a emis o scrisoare de garanție, cu o scadență de 30 de zile de la data de expirare a facilității. Totodată, a fost constituită o ipotecă asupra contului în lei al Raiffeisen Leasing deschis la EximBank.

”Anul acesta ne-am propus o adordare strategică mult mai dinamică pe segmentul întreprinderilor mici și mijlocii și de aceea încercăm să identificăm și să valorificăm toate oportunitățile care ne permit să distribuim cât mai multe fonduri către această importantă zonă a economiei. Parteneriatul cu Raiffeisen Leasing completează competențele EximBank, această colaborare permițându-ne o finanțare indirectă semnificativă a IMM-urilor în condiții de maximă eficiență. EximBank are și capacitatea și disponibilitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii la un nivel competitiv de preț, atractive pentru toate companiile românești care își doresc să crească și să facă performanță, indiferent că vorbim despre IMM-uri sau corporațiii”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

“Suntem bucuroși să încheiem acest parteneriat cu EximBank, care ne permite să sporim accesul la finanțare pentru IMM-uri, piesa centrală a agendei de creștere economică, printr-o nouă facilitate care completează foarte bine gama noastră de produse existente în lei. Este încă un demers pe care îl facem pentru susținerea dezvoltării pieței de leasing în moneda locală, pentru a oferi clienților o mai bună predictibilitate, siguranță și confort, prin reducerea considerabilă a riscului și a incertitudinii legate de o finanțare în monedă străină”, a declarat Felix Daniliuc, directorul general Raiffeisen Leasing.

EximBank este o instituție specializată care se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne. Banca a lansat în acest an două produse dedicate IMM-urilor: Linie de credit pentru activitate curentă (se acordă în lei pentru o perioadă de maximum 12 luni, valoarea variind între 50.000 și 2 milioane de lei) și Credit pentru investiții (se acordă pe o perioadă de maximum 7 ani, valoarea variind între 50.000 și 2 milioane de lei). Alături de acestea, companiile pot beneficia de un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare.

Raiffeisen Leasing este membră a grupului financiar austriac Raiffeisen și activează pe piața românească din anul 2002. Clienții Raiffeisen Leasing sunt, în principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporații multinaționale și municipalități. Compania are reprezentare națională, fiind prezentă în 15 mari orașe din România. Raiffeisen Leasing oferă servicii de finanțare complete, acestea fiind accesibile prin toate agentiile Raiffeisen Bank. Raiffeisen Leasing a încheiat anul trecut cu un volum al finanțărilor de 105 milioane de euro, în creștere cu circa 6% față de 2014. Profitul s-a situat la valoarea de 4,2 milioane de euro. Raiffeisen Leasing este membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB) începând cu anul 2004.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu