EximBank acorda producatorului de mobila Italsofa Romania o linie de credit de 10 milioane euro

EximBank și Italsofa România, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă de pe piața locală, au încheiat un acord de finanțare în cadrul căruia banca va acorda companiei o linie de credit de 10 milioane de euro, anunta banca intr-un comunicat.

Finanțarea acordată Italsofa România, care ocupă poziția a doua în topul celor mai mari exportatori de mobilă din România, va fi utilizată pentru derularea activității curente.

"EximBank își respectă angajamentul ferm asumat de susținere a mediului de afaceri și, prin încheierea acestui nou acord, continuă să-și consolideze poziția de partener de afaceri preferat de elita business-ului. Suntem convinși că finanțarea acordată va contribui la dezvoltarea durabilă a companiei, cu impact direct și pozitiv la nivel micro și macro-economic, în condițiile în care Italsofa activează într-una dintre puținele industrii care au avut, în ultimii ani, un aport pozitiv la balanța comercială a României”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Italsofa România, parte a grupului Natuzzi - cel mai mare producător de mobilă din Italia, deține o unitate de producție la Baia Mare, ce se întinde pe o suprafață de peste 76.000 mp și unde lucrează peste 1.200 de angajați.

Fabrica produce atât canapele, cât și tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate, și este una dintre cele mai mari investiții greenfield din industria locală a mobilei, valoarea totală a investițiilor realizate din 2001 până în prezent depășind 38 de milioane de euro.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu