Daunele Casco au pricinuit pierderi pentru Allianz-Tiriac

Profitul operational al Allianz Þiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a Allianz Group, pe primele sase luni ale anului 2006, a fost de patru milioane euro, fata de opt milioane euro in primele sase luni din 2005, potrivit datelor oficiale ale companiei mama, publicate pe pagina web a companiei.



Allianz Þiriac Asigurari a introdus un nou sistem de tarifare a politelor de asigurare auto CASCO, potrivit caruia pretul politei va fi stabilit in functie de profilul de risc al fiecarui client in parte, a declarat, in luna iulie, directorul general al Allianz Þiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.



"Pentru exercitiul financiar curent, cifrele preliminare la jumatatea anului indica o accentuare a tendintei de deteriorare a ratei daunei aferenta portofoliului de asigurari generale, ca urmare a cresterii despagubirilor datorate pe segmentele de asigurari auto (CASCO si RCA obligatorie).", se spune in comunicatul Allianz-Þiriac Asigurari.



Despagubirile brute platite de Allianz-Þiriac Asigurari la nivelul portofoliului de asigurari generale au fost de circa 273 milioane lei, evidentiind o crestere de 45% fata de aceeasi perioada a anului 2005. "Anticipand aceste evolutii nefavoabile, derulam o serie de programe interne prin care ne propunem sa contracaram tendintele de crestere a daunalitatii inregistrate la nivelul pietei locale a asigurarilor auto.", declara in comunicat directorul general al companiei de asigurari.



Portofoliul de asigurari de viata a crescut cu 96% in primul semestru, pana la o valoare a primelor brute subscrise de 53,4 milioane lei , potrivit statisticilor companiei. P onderea asigurarilor de viata in portofoliul total al Allianz-Þiriac Asigurari a crescut cu aproape 10 procente (fata de 6,7%, cat era in anul financiar precedent).



Allianz-Þiriac Asigurari isi va crea propriul fond de pensii private facultative (Allianz Pensii) dupa completarea si clarificarea legislatiei in domeniu, cel mai probabil la inceputul lui 2007, a declarat anul acesta directorul general al Allianz Asigurari, Cristian Constantinescu.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu