Cum ti se pot fura banii cu o aplicatie de investitii in criptomonede

Ignorati intotdeauna astfel de reclame, pentru ca sunt, cu siguranta, o tentativa de inselaciune

Daca te gasesti printre cei care-si asuma mari riscuri investind in criptomonede, iata un sfat pentru a nu cadea victima hotilor online (hackeri):

"În cea mai nouă metodă de scam, crypto scam, hackerul te va convinge că, pentru obținerea profitului, este nevoie să îți instalezi o aplicație care permite controlul device-ului tău de la distanță.

Acest tip de aplicație va oferi persoanei acces la telefonul tău, fiind capabilă să urmărească exact datele pe care le introduci fie în platforma crypto sau în aplicațiile bancare.

Astfel ajungi să oferi, fără să vrei, date cu caracter personal, informații de pe actul de identitate, IBAN, datele cardului sau datele de logare și codurile de autentificare (OTP) pentru conturile tale bancare.

Din acel moment gândește-te că persoana rău intenționată are acces complet la conturile tale și implicit la banii tăi", conform unui articol publicat de Banca Transilvania.

Iată câteva informații utile: 

  • Dacă primești o ofertă de nerefuzat, gândește-te de două ori înainte. Majoritatea ofertelor de acest tip sunt false și reprezintă un prim pas de câștigare a încrederii.
  • Nu instala pe telefonul tău nicio aplicație de tip remote control deoarece acesta este cea mai ușoară modalitate de a oferi acces hackerilor la codul tău OTP. Și cu siguranță nu vrei să faci acest lucru. 
  • Nu da niciodată altor persoane datele de autentificare la conturile tale (username, parolă, cod OTP sau cod de back-up), în special când vine vorba de aplicațiile bancare. Aceste informații sunt ale tale și doar ale tale.
  • Nu da mai departe datele de pe cardul personal (nume, număr, data de expirare, CVV2/CVC), nu, „nici măcar PIN-ul”. 
  • Trust yourself. În cazul în care simți că ești presat să acționezi într-un anumit mod, dar ai o suspiciune, oprește-te, indiferent ce mai apare în negociere.

Vezi aici mai multe detalii


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu