Cum pot afla daca cineva a facut un credit pe numele meu?

"Buna ziua. Unde pot sa verific daca cineva a facut credit pe numele meu? Mi-a furat cineva identitatea, adica le-am dat o poza cu buletinul meu, crezand ca e o oferta de la Orange. Asteptam oferta de la Orange si am primit un SMS cu o oferta, care nu era de la Orange. Am intrat pe un link si le-am dat poza de buletin, dar n-am mai primit contractul de la Orange. Apoi am sunat la Orange si am aflat ca nu mi-au trimis ei SMS-ul.

Dupa care m-au sunat de la Hora Credit sa ma intrebe daca am cerut un credit si le-am spus ca nu am fost eu. Daca a facut cineva credit in numele meu, pot fi pus eu sa platesc in locul lui?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Puteti afla de la Biroul de Credit (Birouldecredit.ro) daca exista vreun credit facut pe numele dumneavoastra, in urma unei inselaciuni, prin furtul identitatii.

Cu privire la riscul de a plati dumneavoastra creditul in locul celui care l-a facut ilegal, trebuie sa stati linistit, pentru ca nu se poate intampla acest lucru.

Daca Hora Credit sau alt IFN sau banca se lasa pacalita si acorda un credit unei persoane care pretinde a fi dumneavoastra, fara a-i verifica adevarata identitate, singura responsabila de acest lucru este institutia de credit care a acordat acel imprumut, astfel ca nu va poate pune pe dumneavoastra sa achitati creditul.

Pentru asta, banca ar trebui sa dovedeasca faptul ca dumneavoastra sunteti cel care ati semnat pentru credit, ceea ce nu este cazul.

Va sfatuiesc, totusi, sa faceti sesizari la Politie si la Hora Credit cu privire la cazul furtului de identitate. 

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu