Cu o asigurare de viata castigi fara sa risti

Am ales sa va prezentam astazi oferta de asigurari de viata a Allianz Tiriac.Programul de investitii pentru asigurarile de viata Aliat-asigurare de viata de tip unit-linked ofera posibilitatea investitiilor atat pe pietele interne, cat si pe cele externe de capital. Programul va permite sa combinati instrumentele financiare cu grad scazut de risc, de tipul obligatiunilor sau titlurilor de stat cu instrumente financiare cu grad ridicat de risc investitional (actiuni). In functie de evolutia pietei de capital, strategia investitionala poate fi oricand modificata.Castigi fara sa risti!Asigurarea de viata cu componenta investitionala se adreseaza nu doar celor care vor sa dispuna de o suma suplimentara de bani la pensie. Acest tip de asigurare ii vizeaza, deopotriva, pe cei care vor sa profite de pe urma crestererilor de pe pietele de capital internationale, pe cei care vor sa-si stie familia in siguranta, daca ei ar pati ceva sau pe acei care vor sa le asigure copiilor lor un viitor financiar.Programele de investitii pot fi contractate in RON, EUR sau USD, dupa cum urmeaza:

- In EUR: Conservator, Clasic, Dinamic, Progresiv, Euro-Plus, cu grade diferite de risc, dar si de rentabilitate. Programul Conservator investeste preponderent in obligatiuni europene cu termen mediu si lung ( 75 %) si in actiuni ale companiilor europene ( 25 %).Clasic va ofera o combinatie echilibrata intre actiunile marilor companii europene si obligatiuni. Daca sunteti o persoana careia ii place sa riste, atunci Dinamic, dar mai ales Progresiv sunt programele care va vor starni cu siguranta interesul. Programul Dinamic investeste preponderent in actiuni ale companiilor internationale ( 75 %), in timp de Progresiv se axeaza in totalitate pe actiunile companiilor de top de la nivel international, avand si o rentabilitate pe masura riscului, adica foarte mare.- In USD exista un singur program de investitii Dolar-Plus, investitia realizandu-se 100 % in obligatiuni al corporatiilor din SUA.- In RON sunt disponibile doua programe Leu-Plus, cu o investitie de 100 % in bonuri de tezaur pe termen mediu si lung si Leu-Extra, investitia fiind facuta 100 % in depozitele bancare ale bancilor cu solvabilitate ridicata, la cele mai avantajoase dobanzi ale momentului. Programele de investitii in lei nu exceleaza printr-o rentabilitate mare deoarece presupun si riscuri destul de mici.Suma asigurata depinde de varsta asiguratuluiIn cazul in care aveti in prezent 27 de ani si doriti sa platiti prime pana la varsta de 65 de ani, aveti la dispozitie 38 de ani pentru a investi in programele care corespund atat cerintelor, cat si profilului dumneavoastra. Suma asigurata poate fi cuprinsa intre 19.113 si 75.259 EUR. Persoanele mai tinere pot asigura suma minima, sa zicem 19.200, intrucat prezinta un grad de risc scazut. Mai departe, primele vor fi orientate catre fondurile alese de dumneavoastra, cunoscand caracteristicile fiecaruia in parte.Scenarii optimiste si pesimisteDupa ce vi se prezinta fiecare fond in parte, aveti posibilitatea sa faceti o prima investitie. Noi ne-am oprit la o suma anuala de 1.200 de EUR.

Puteti alege sa distribuiti banii in mai multe fonduri pentru a exlude pierderile foarte mari. Alocand 25 % din investitie in programul Clasic, veti beneficia de o rentabilitate de 5 %, in scenariul pesimist si de 13 % in scenariul optimist. Alti 25 % directionati spre programul Dinamic va pot asigura o rentabilitate minima de 5,5 % si una maxima de 14,5 %.

Programului Progresiv ii este asociata o rentabilitate pesimista de 6 % si una optimista de 16 %, in conditiile in care 50 % din investitia dumneavoastra ajunge in acest fond.

Valoarea primei lunare pentru produsul de baza Aliat este de 99,55 EUR.Asigurare de viata cu clauze suplimentareLa asigurarea de baza Aliat se pot atasa clauze suplimentare pentru a beneficia de protectie mai mare. Aceste clauze pot fi incheiate la inceputul politei de asigurare de baza Aliat sau pe parcurs. Primele de asigurare pentru clauzele suplimentare pot fi platite cu aceeasi frecventa cu care platiti si polita de asigurare de baza Aliat.Clauzele pot fi reprezentate de:

- Asigurare temporara de deces- In acest caz, beneficiarii desemnati de polita de asigurare de baza Aliat vor fi cei care vor primi indemnizatia de deces.

- Asigurare de deces si invaliditate permanenta din accident- Invaliditatea permanenta cauzata de un accident va determina plata de catre Allianz Tiriac a pana la 100 % din suma asigurata pentru invaliditate permanenta totala.

- Asigurare de spitalizare ca urmare a unui accident- Suma asigurata pentru spitalizare pentru fiecare asigurat este cel mult egala cu suma asigurata in caz de deces din polita de asigurare de baza, la care aceasta clauza este anexata, si este aferenta perioadei maxime de spitalizare ca urmare a unui accident de 90 de zile pe an de polita.

-Interventii chirurgicale ca urmare a unui acident

-Afectiunile medicale grave

- Scutirea de plata a primelor in caz de invaliditate permanenta totalaCat ne costa o asigurare de viata cu clauze suplimentare?Daca alegeti sa atasi la asigurarea de baza Aliat o clauza pentru invaliditatea permanenta de gradul 1 si o clauza pentru spitalizarea ca urmare a unui accident, valoarea primei pentru aceste doua clauze ajunge la 3,45 EUR. Clauza pentru invaliditatea permanenta de gradul 1 reprezinta 1 EUR, iar pentru spitalizarea ca urmare a unui accident ati avea de platit 2,45 EUR, presupunand o suma de 15 EUR/zi pentru spitalizare. Valoarea primei totale este de 103 EUR.Un scenariu foarte-foarte optimistLa sfarsitul celor 38 de ani, valoarea primelor platite va fi de 46.394 EUR, iar conform scenariului optimist in contul dumneavoastra s-ar putea afla 1.421.663 EUR! Tentant,nu?Un scenariu pesimist, dar si ceva mai realistScenariul pesimist va asigura la sfarsitul celor 38 de ani o suma de 135.194 EUR.Primele suplimentare fac diferentaDaca va hotarati sa platiti anual 600 de EUR ca prime suplimentare si restul de 600 de EUR ca prime pentru asigurarea de baza, nu veti regreta. Dupa 38 de ani, daca scenariul optimist prinde contur, veti avea in cont o suma de 1.468.126 EUR, ceva mai mult fata de prima varianta. Scenariul pesimist va promite 137.196 EUR.Cu 3 luni inainte de sfarsitul perioadei de maturitate a politei veti decide cum veti incasa banii. Aveti posibilitatea sa rascumparati intreaga suma o data sau in mod esalonat, tinand cont si de nevoile dumneavoastra din acel moment.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu