CSSPP amendeaza din nou

Arbitrul pensiilor private a sanctionat firma Fincop Broker de Pensii cu o amenda de 5% din capitalul social, iar pe Hermannstandt Broker de Asigurare - Reasigurare SRL cu avertisment scris pentru incalcarea mai multor norme si prevederi de pe piata pensiilor private, a anuntat, ieri, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private printr-un comunicat de presa.

CSSPP a sanctionat societatea Fincop Broker de Pensii pentru incalcarea unor prevederi referitoare la taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor private obligatorii. Printre acestea se remarca norma care arata ca "certificatul de absolvire a cursului de agent (...) este eliberat de catre administrator, persoana juridica specializata sau, dupa caz, brokerul de pensii private, numai dupa ce viitorul agent a urmat cursul si a promovat examenul de absolvire".

Alte prevederi nerespectate arata ca "administratorul sau, dupa caz, agentul de marketing persoana juridica ce a obtinut decizia de avizare pentru agentii sai are obligatia de a pastra in arhiva proprie documentele (...) in forma originala, pe suport de hartie, si de a le prezenta Comisiei, ori de cate ori aceasta le solicita".

Fincop Broker de pensii trebuia sa transmita administratorului "actul de aderare semnat de participant, in original, in termen de cinci zile calendaristice de la semnarea acestuia", conform legii pensiilor private obligatorii.

De asemenea, CSSPP a sanctionat cu avertisment scris societatea Hermannstandt Broker de Asigurare - Reasigurare SRL pentru incalcarea unor prevederi privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative. In perioada septembrie 2007-iunie 2008, arbitrul pensiilor a sanctionat 28 de agenti de marketing, societati de brokeraj sau intermediari.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu