Crestere de 40% a asigurarilor de viata la Generali Asigurari

Generali Asigurari a inregistrat in anul 2008 rezultate foarte bune pe segmentul asigurarilor de viata, totalizand un volum de prime brute subscrise de 85,4 milioane RON, cu 40% mai mult comparativ cu 2007.

Per ansamblu, compania a crescut anul trecut cu 9% fata de anul precedent, cumuland vanzari totale de 417,5 milioane RON. ªi asigurarile generale au continuat tendinta de evolutie, volumul de prime brute subscrise fiind de 332,1 milioane RON, cu 3% mai mult comparativ cu 2007.

In cadrul asigurarilor de viata, asigurarile unit-linked au avut o crestere de 201% (15,4 milioane RON). Asigurarile individuale isi pastreaza ponderea in totalul portofoliului, cu un procent de 86%, restul fiind reprezentate de asigurarile de grup.

La asigurarile generale, cresteri semnificative au inregistrat urmatoarele linii de business: asigurarile de locuinte (+28%), asigurarile de incendiu si calamitati (+25%), asigurarile de raspundere civila generala (+19%), asigurarile agricole (+11%) si asigurarile RCA (+8%).

„Anul trecut am reusit sa ne imbunatatim considerabil rata daunalitatii si sa impunem o practica de subscriere prudenta la nivelul companiei, pe toate categoriile de produse de asigurare. Preferam sa avem o afacere sanatoasa decat sa alergam dupa cota de piata. Stagnarea pe CASCO se explica prin decizia noastra de a mentine fransiza pe toate canalele de distributie, dar si prin scaderea parcului national auto, simtita in mod special in a doua parte a anului”, a declarat Marie Kováøová, Presedinte si Director General al Generali Asigurari.

„Pentru 2009 ne vom concentra atentia in mod special asupra asigurarilor de viata si segmentelor non-auto, non-life retail si non-life corporate, intrucat consideram ca acestea sunt categoriile cu cel mai mare potential de dezvoltare in contextul de piata actual. Ne dorim insa o crestere a volumului de prime brute subscrise pe toate categoriile de produse. Mizam pe calitatea inalta a serviciilor noastre, puterea brandului Generali, prezenta buna pe segmentul corporate, precum si pe reteaua extinsa de parteneri si pe echipa de angajati profesionisti”, a adaugat Kováøová.

Volumul de prime subscrise s-a realizat in 2008 prin intermediul tuturor canalelor de vanzare, Directia Centrala, Sucursala Bucuresti, cele 90 de agentii teritoriale si puncte de lucru, brokeri, banci partenere.

Grupul Generali

In 2008, Grupul Generali a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de 68 miliarde EUR, reprezentand o crestere de 3,9% comparativ cu 2007. Sectorul viata a crescut cu 3,2%, la o valoare de 46,8 miliarde EUR, in timp ce sectorul non-viata a evoluat cu 5,5% in comparatie cu anul precedent, totalizand 22 miliarde EUR. Profitul net a fost de 861 milioane EUR.

In legatura cu rezultatele pe 2008, Antoine Bernheim, Presedinte al Generali, a declarat: “Generali a iesit in forta dintr-un an 2008 plin de provocari, datorita unei afaceri care se afla inca in crestere si unei pozitii a capitalului care ramane una dintre cele mai robuste din industrie. Desi rezultatele noastre reflecta inevitabil impactul crizei financiare globale asupra rezultatelor investitiilor, acestea demonstreaza, de asemenea, stabilitatea activitatilor noastre de baza, care reflecta strategia noastra de a face planuri pe termen lung. Vom continua cu abordarea prudenta care ne-a caracterizat intotdeauna. Structura propusa a dividendelor ne permite sa ne rasplatim actionarii si, in acelasi timp, sa activam in interesul numarului mai mare de publicuri interesate, pentru a atinge echilibrul potrivit in climatul economic curent.”

“In aceste conditii de piata pline de provocari, Grupul se va concentra pe mentinerea limitelor tehnice, prin intensificarea programelor de reorganizare si crearea sinergiilor de costuri, pentru a mentine sub control atat cresterea potentiala a ratei de scadere, cat si reducerea rezultatelor financiare. Volatilitatea ridicata a pietelor financiare si situatia macro-economica prezenta fac dificila oferirea unor solutii precise pentru profitabilitate in acest an”, a adaugat Bernheim.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu