Credite pentru IMM prin BCR

Creditele sunt destinate Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), unitatilor cooperatiste, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate, care creeaza locuri de munca, precum si somerilor care infiinteaza intreprinderi. Fondul de creditare, in valoare totala de 1.500 miliarde de lei, va fi utilizat pana la finele acestui an si este administrat de catre BCR, care preia riscul de creditare. Valoarea unui credit depinde de numarul locurilor de munca create si de aportul propriu al solicitantului, suma acordata pentru fiecare loc de munca fiind de 100 milioane de lei.

Creditele vor fi acordate pe o perioada de pana la trei ani, pentru investitii si de pana la un an, pentru finantarea stocurilor de materii prime si materiale, iar finantarea poate acoperi 75 la suta din valoarea proiectului.

Dobanda la creditul acordat va fi de 50 la suta din dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR), iar in judetele in care se inregistreaza o rata medie anuala a somajului mai mare decat rata medie a somajului la nivel national, dobanda va fi de 25 la suta din dobanda de referinta.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu