Credite pentru agricultori cu dobanda subventionata si garantii de stat, prin CEC Bank

• În cadrul edițiilor anterioare ale programului RURAL Invest, CEC Bank a acordat aproximativ 1.000 finanțări, în valoare de peste 1 miliard de lei.

CEC Bank continuă finanțarea agricultorilor români și în anul 2024 prin RURAL PLUS, componentă a programului guvernamental IMM PLUS, acordând credite cu dobânzi subvenționate, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

“La fel ca în anii anteriori, programele guvernamentale destinate finanțării sectorului agricol continuă să se bucure de un interes deosebit din partea beneficiarilor, astfel că am ales să fim alături de agricultori și în anul 2024, oferindu-le acestora posibilitatea finanțării în condițiile avantajoase ale Programului IMM PLUS – componenta Rural Plus”, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank.

Prin acest Program guvernamental, beneficiarii pot accesa finanțări garantate până la 90% cu garanții de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditului Rural, atât pentru proiectele de investiții cât și pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea și extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerințele actuale de climă și digitalizare, menținerea și crearea de locuri de muncă.

Durata maximă de finanțare este de până la 72 luni în cazul creditelor de investiții, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru, iar valoarea maximă nu poate depăși 5.000.000 lei, în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru, respectiv 10.000.000 lei pentru creditele de investiții.

Valoarea cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate depăși 10.000.000 lei. Pentru sectoarele agriculturii primare, pescuitului și acvaculturii, valoarea maximă cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate depăși 5.000.000 lei.

Ajutorul de stat sub formă de grant, de care beneficiază antreprenorii în cadrul componentei RURAL Plus, acoperă dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum și comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanției.

Valoarea ajutorului de stat, constând în cumulul dintre valoarea garanției de stat și valoarea grantului, nu poate depăși 2,25 milioane de euro pe companie din sectorul industriei alimentare, 335.000 de euro pentru cele din sectorul pescuitului și al acvaculturii și 280.000 de euro pentru fiecare firmă din domeniul producției primare de produse agricole.

Pentru creditul de investiții, dobânda este ROBOR 3M + 1,50% iar pentru finanțarea activității curente ROBOR 3M + 1,90%. Comisioanele de analiză dosar, de acordare, de gestiune și de rambursare anticipată sunt toate zero.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârșitul anului 2023.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Grupul CEC Bank

Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare și emiterea de garanții pe seama fondurilor publice, a surselor proprii și a oricăror alte surse pentru credite și alte instrumente de finanțare care pot fi obținute de persoane fizice și juridice - producători agricoli și procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producției agricole, stocarea / procesarea produselor agricole și realizarea obiectivelor de investiții în aceste domenii. In prezent, FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regăsesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu