CEC Bank pregateste deschiderea online de conturi pentru IMM-uri

CEC Bank accelerează procesul de modernizare și digitalizare. CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, în timp record și cu costuri reduse, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicații software cu intervenții minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfețe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente – baze de date, conectări cu alte aplicații, elemente de logică, și chiar implementari de tip blockchain.

CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate.

Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare și mentenanță a rețelei de bancomate și POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor soluții online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.

Cele trei proiecte vor fi implementate în acest an și se adaugă inițiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi și contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, magazinul virtual al CEC Bank.

“Parteneriatul cu Aurachain permite băncii să-și continue transformarea digitală și să se alinieze cu cele mai bune soluții tehnologice disponibile la nivel internațional. În condițiile în care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discuțiile despre viitorul industriei bancare la nivel internațional includ implementarea unor soluții publice sau private bazate pe blockchain, implicând inclusiv Băncile Centrale. Tehnologia blockchain - ca soluție de registru public descentralizat, în locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure și mai eficiente. Soluțiile low-code pot sta la baza implementării unei tehnologii block-chain”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

”Tehnologia low-code permite organizațiilor să înregistreze o viteză fără precedent a digitalizării, datorită faptului că majoritatea aplicațiilor pot fi construite cu mai puține riscuri legate de programare. Rolurile orientate spre business, analiștii de business și echipele tehnice pot lucra mai eficient pentru a ajunge la un aspect unitar al numeroaselor aplicații software interne, care, până de curând, intrau în categoria sistemelor depășite. CEC Bank este exemplul perfect al unei instituții care are nevoie de o abordare revoluționară pentru industria bancară, pentru a îmbunătăți semnificativ experiența clienților. Și aici este unde noi creăm valoare”, a declarat Adela Wiener, CEO al Aurachain.

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție pe piața din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu