CEC Bank marcheaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

Palatul CEC, una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului,  a fost iluminat în culoarea mov, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, Palatul CEC de pe Calea Victoriei și-a iluminat fațada în mov, culoare simbol pentru susținerea acestor persoane.

Conform statisticilor oficiale, în România trăiesc aproximativ 900.000 de persoane cu dizabilități, dintre care peste 790.000 cu handicap accentuat sau grav.

Palatul CEC a fost construit între anii 1897 – 1900 pe Calea Victoriei, fiind astfel o clădire “martor” al vremurilor în care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918, pe care o sărbătorim pe 1 decembrie.

Punerea pietrei de temelie a Palatului de către Regele Carol I și Regina Elisabeta a avut loc în 8 iunie 1897, aceasta fiind data de naștere a monumentului. Banii pentru construirea clădirii au provenit exclusiv din beneficiile băncii.

Planurile palatului au fost realizate de Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale, care a fost și arhitect al Palatului Cotroceni. Din comisia tehnică a palatului a mai facut parte și Anghel Saligny.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru al anului 2023. 
 
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online. 
 
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro. 


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu