CEC Bank acorda credite pentru fermele de familie, conform OUG 43/2013

Toate produsele de creditare beneficiaza de garantia Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), de pana la 80% din valoarea creditului.

In linie cu politica de sustinere a sectorului agricol, CEC Bank lanseaza noi produse dedicate, in conformitate cu prevederile OUG nr.43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor: credite de investitii, credite pentru finantarea capitalului de lucru si credite destinate beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 si Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, se arata intr-un comunicat de presa al bancii, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

Produsele se adreseaza persoanelor fizice si juridice (societati comerciale, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, asociatii, societati agricole si cooperative agricole) ce indeplinesc criteriile stabilite prin cadrul legal (de exemplu, fermierii care doresc sa acceseze produsele nu pot detine in proprietate mai mult de 750 hectare teren agricol).

Dobanda aferenta creditelor este una avantajoasa, fiind stabilita in functie de indicele de referinta ROBOR 6M la care se adauga o marja de numai 1,95 p.p. pentru creditele cu o valoare de pana la 3 mil. euro.

Creditele de investitii - se acorda pentru achizitia de terenuri cu destinatie agricola, in vederea exploatarii, pentru finantarea investitiilor in domeniul agricol, inclusiv pentru achizitia de animale de reproductie si pentru finantarea investitiilor in domeniul acvaculturii, altele decat cele finantate in cadrul PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020.

Perioada de creditare este de maximum 84 luni in cazul finantarii investitiilor in domeniul agricol, inclusiv pentru achizitia de animale de reproductie si in domeniul acvaculturii si de maximum 180 luni in cazul achizitiilor de terenuri cu destinatie agricola.

Creditele pentru finantarea capitalului de lucru - se acorda pentru finantarea activitatii curente privind productia agricola, inclusiv pentru achizitia de animale pentru comercializare, precum si pentru finantarea activitatii curente privind productia piscicola. Perioada de creditare este de maximum 36 luni, iar perioada de gratie este de maximum 12 luni, in cadrul careia clientul va achita lunar doar dobanda aferenta creditului utilizat.

Creditele acordate beneficiarilor PNDR 2014-2010 si POPAM 2014-2020 - se acorda pentru finantarea proiectelor de investitii sprijinite prin aceste programe, prin intermediul produselor de finantare pentru accesarea de Fonduri Europene (Credite de investitii, Linii de credit pentru investitii si Credite Punte).

Toate produsele de creditare beneficiaza de garantia Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), de pana la 80% din valoarea creditului.

“Dezvoltam permanent oferta bancii pentru a veni in intampinarea clientilor din sectorul agricol cu produse de finantare dedicate, flexibile si avantajoase. Pentru CEC Bank, sustinerea agriculturii constituie o prioritate strategica, iar demersul de fata, posibil gratie parteneriatului cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, reprezinta un nou pas in aceasta directie”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte - Director General CEC Bank.

Prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri si Fonduri Europene existente la nivelul retelei teritoriale a Bancii, clientii beneficiaza de informare detaliata privind criteriile de eligibilitate, garantiile solicitate s.a., in vederea alegerii produsului optim de finantare si a constituirii dosarului de credit.

Informatii suplimentare despre produsele si serviciile bancii pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul Bancii, www.cec.ro

Directia Marketing si Comunicare CEC Bank


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu