Ce se intampla cu creditul daca beneficiarul moare? Se mostenesc si datoriile?

Daca avem un credit garantat, atunci banca isi va recupera datoria din vanzarea respectivului bun. Iar daca exista o asigurare de viata, atunci firma de asigurare este cea care va plati bancii datoria pe care o mai are clientul.

 

Ce reactie avem atunci cand ne suna cineva sa ne propuna o asigurare de viata sau cand banca ne sugereaza ca e bine sa avem si o asigurare la credit (sau chiar o conditioneaza de acordarea imprumutului)? S-ar putea ca prima reactie sa fie ceva de genul: „Nu am nevoie de un cost in plus. Sunt perfect sanatos si exista mici sanse sa mi se intample ceva”. Daca sunteti tanar, aveti mai multe motive sa ganditi asa, dar daca ati depasit prima tinerete, ar trebui sa reflectati mai mult.

Pentru ca o asigurare ne protejeaza atat pe noi cat si pe membrii familiei. Ne protejeaza, in primul rand, pe noi, atunci cand ajungem in situatii dificile, iar acestea nu sunt putine: intrarea in somaj sau alte accidente ce ne pot afecta serios veniturile, astfel ca nu vom putea sa ne platim rata la banca.

Ganditi-va insa ce se intampla cu datoriile noastre la banca in cazul in care, Doamne fereste!, murim. Daca avem un credit garantat, atunci banca isi va recupera datoria din vanzarea respectivului bun. Iar daca exista o asigurare de viata, atunci firma de asigurare este cea care va plati bancii datoria pe care o mai are clientul.

In cazul in care nu exista nici garantii, nici asigurare de viata, atunci, cum este firesc si cum prevede si legea, banca trebuie sa gaseasc alte modalitati sa-si recupereze datoria: de la giranti sau co-platitori, iar daca nici acestia nu exista, atunci din bunurile lasate mostenire de beneficiarul creditului.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu