Ce fac daca nu am inchis descoperirea de cont la banca, dupa refinantare?

INTREBARE:

"Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu un sfat intr-o problema? Am facut o refinantare la banca Raiffeisen pentru :
- credit BCR 77500 lei( inchis)
- card de cumparaturi Raiffeisen 13000(inchis)
- descoperire cont Banca Transilvania 10000 lei, acesta nu l-am inchis,am intrat in banii respectivi.Ordinul de plata a fost normal , nu conditionat.

Dupa 3 saptamani sunt contactat de angajata raiffeisen la care am aplicat pentru refinantare, sa ii aduc urgent adresa de inchidere descoperire de cont banca transilvania,mi s-a spus de catre ea ca am la dispozitie doar 2 zile, ca ea trebuie sa trimita dosarul mai departe .
Nu pot inchide acum acel descoperit de cont. 
Ce pot face in aceasta situatie? o sa-mi anuleze creditul? si ma executa silit?(asta insemnand sa imi puna proprire pe salariu 1/3?

Multumesc si scuze de deranj!"

RASPUNS:

Stimate domn,

Nu, banca nu va poate inchide creditul si executa silit doar pentru ca nu ati inchis descoperirea de cont, pentru ca este si vina bancii ca nu s-a asigurat ca aveti inchise creditele pe care le-ati refinantat.

Este adevarat, si dumneavoastra aveti obligatia sa inchideti acel descoperit de cont la Banca Transilvania, insa daca acum nu mai puteti face acest lucru, solutia este sa cereti bancii la care ati facut refinantarea, Raiffeisen, o intelegere amiabila privind inchiderea descoperitului de cont.

Aceasta intelegere ar putea presupune, de exemplu, un angajament de inchidere a acelui descoperit intr-o anumita perioada de timp, conform resurselor financiare ale dumneavoastra.

 

Sfatul meu este sa faceti la Raiffeisen o cerere in acest sens, apoi reveniti la mine cu raspunsul primit de la banca, pentru a va ajuta sa rezolvati problema refinantarii.


Taguri:

Alte stiri

2 comentarii

I
16 Mar 2023

Buna ziua! Am facut diverse solicitari online pe orice s-a putut la raiffeisen. Nici un raspuns , fie el de orice fel. Am contactat telefonic si prin mail,nimeni nu stie cum sa ma ajute,ma trimit dintr-o parte in alta. Drept dovada am primit o instiintare prin posta de la banca, am 45 de zile sa inchid acel descoperit de cont sau sa dau inapoi suma de bani distribuita catre acel cont.Daca nu realizez una dintre acestea , banca poate solicita sa fiu executat silit. O sa le dau banii respectivi inapoi,nu am cu cine sa ma inteleg.

Vasile Pop Coman - jurnalist Ghiseulbancar.ro
16 Mar 2023

Va sfatuiesc sa trimiteti la Raiffeisen o noua cerere privind incheierea unei intelegeri amiabile pentru inchiderea descoperitului de cont, apoi reveniti la mine cu raspunsul bancii.

Posteaza un comentariu