Banca Transilvania ofera firmelor HoReCa din programul de granturi tranzactii fara comisioane si credite-punte fara garantii

Banca Transilvania face parte dintr-un nou program de granturi, de această dată cu destinație HoReCa, care înseamnă finanțare nerambursabilă pentru IMM-urile din industria ospitalității: hoteluri, restaurante, pensiuni, agenții de turism și organizatori de evenimente, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Antreprenorii pot beneficia de finanțare – ajutor de la stat, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – de până la 20% din scăderea cifrei de afaceri din 2020, comparativ cu 2019, de maxim 800.000 de euro.

Peste 25.000 de clienți BT sunt eligibili pentru finanțare nerambursabilă prin acest program – ca obiect de activitate, conform codurilor CAEN.

Cele mai importante noutăți cu care vine programul față de alte scheme de ajutare a antreprenorilor afectați de pandemie:

- Susținere pentru toți: toate companiile eligibile primesc ajutor nerambursabil având în vedere că în program nu se aplică, așa cum a fost în alte programe, principiul primul venit, primul servit.

Solicitanții depun cererea de finanțare cu suma pentru care se încadrează (20% din diferența cifrei de afaceri de la 2019 – 2020), iar dacă bugetul alocat va fi mai mic decât totalul solicitat de beneficiari, va fi împărțit proporțional între ei.

Bugetul total pentru granturile HoReCa este de 2,5 miliarde
de lei.

ï‚· Criteriul de firmă în dificultate: sunt eligibile inclusiv microîntreprinderile și întreprinderile mici care erau în dificultate la 31 decembrie 2019, cu condiția să nu fie în insolvență până la data depunerii cererii de finanțare.

ï‚· Documentație obligatorie: odată cu cererea de finanțare trebuie depusă Autorizația de funcționare/Certificatul de clasificare/Licența de turism etc., respectiv Raportul de expertiză contabilă/de audit care certifică baza de calcul folosită pentru stabilirea valorii grantului.

Este necesar ca raportul să fie întocmit de un contabil membru CECAR sau de un Auditor membru CAFR și are rolul de a certifica valoarea încasărilor firmei pe fiecare cod CAEN.

ï‚· Acoperire mai mare a cheltuielilor: beneficiarii vor avea libertatea să plătească din aceste granturi toate cheltuielile care au legătură cu activitatea eligibilă desfășurată.

Pașii necesari pentru accesarea granturilor pentru HoReCa:

ï‚· Obținerea raportului de expertiză contabilă/de audit;

ï‚· Accesarea platformei de granturi  și alegerea Băncii Transilvania, ca bancă parteneră;

ï‚· Completarea online a datelor de identificare;

ï‚· Solicitările sunt analizate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar cele care se încadrează în cerințe, aprobate. Ulterior este semnat contractul de grant;

ï‚· După ce ministerul virează banii de grant către BT, banca îi transferă în contul firmei respective.

Cu ce vine Banca Transilvania pentru antreprenorii care se înscriu în program:

ï‚· Pentru clienții BT, banca va deschide automat subcontul de grant, după primirea listei aplicanților de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului;

ï‚· Business-urile care aleg BT, dar nu sunt clienți ai Băncii Transilvania, își pot deschide online cont curent (NEOcont business ). Firmele beneficiază automat de servicii de Internet & Mobile Banking. Banca va deschide automat subcontul de grant imediat ce primește lista aplicanților de la minister;

ï‚· Costuri zero pentru toate tranzacțiile în/din subcontul de grant BT;

ï‚· Credit-punte fără garanții dacă firma are nevoie de bani până la primirea grantului de la minister.

Banca Transilvania este bancă principală în Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, inițiat anul trecut pentru susținerea antreprenorilor și economiei, program care este încă în derulare. Prin Măsura 1 (cu finanțări de 2.000 de euro) și Măsura 2 (cu finanțări de maxim 150.000 de euro), BT susține peste 27.000 de firme, 53% din firmele înscrise în program alegând BT ca bancă parteneră. Banca Transilvania a realizat peste 15.000 de plăți către beneficiari, valoare de peste 1,4 miliarde de lei.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu