Banca Tiriac are bani pentru credite imobiliare

FMO este una dintre cele mai importante banci europene de investitii orientata catre finantarea sectorului privat din tarile in curs de dezvoltare. FMO este cotata de catre Standard&Poor’s cu rating-ul “AAA” .



“Piata creditului imobiliar din Romania a inregistrat in ultima perioada o dezvoltare seminificativa insa consideram ca mai exista un potential de crestere important pe acest segment. Banca Tiriac a lansat recent Creditul ACASA orientandu-se catre oferirea unui produs de creditare care sa intruneasca cerintele pietei si sa raspunda prompt solicitarilor clientilor. Accesul facil la produsul nostru presupune acceptarea venitului pe familie, lipsa garantului si posibilitatea achitarii ratelor de la oricare dintre sucursalele bancii din Bucuresti si din tara. Suntem multumiti ca am reusit o colaborare de lunga durata cu FMO unul dintre liderii pietei de investitii din Europa ” a declarat domnul George Toma Mucibabici, Presedintele Bancii Tiriac.



Cu un portofoliu de 1,9 miliarde de euro si peste 200 de angajati FMO acorda finantari atat in sectorul financiar, cat si in cel corporatist. Organizatia sprijina si contribuie la dezvoltarea structurala si la cresterea sustenabila a sectorului privat in peste 40 de tari.



“Banca Tiriac este recunoscuta ca o banca puternica pe piata interna si pentru FMO reprezinta un partener de incredere in Romania. Orientarea catre dezvoltarea unui produs de natura Creditului ACASA ofera acum posibilitatea multor familii de romani sa isi finanteze prima lor locuinta. Suntem onorati de acest parteneriat cu Banca Tiriac prin care se stimuleaza constructia cumpararea si renovarea de locuinte proprietate personala, aducandu-se astfel un aport important la dezvoltarea economico-sociala”, a adaugat dl. George Meltzer, Directorul Regional FMO pentru Europa si Asia Centrala.



Despre Banca Tiriac



Banca Tiriac este cea mai mare banca privata din Romania, fondata dupa 1989. Banca este rezultatul curajului si viziunii fondatorilor sai - grupul de companii “Ion Tiriac”. Aproximativ 5.500 de persoane fizice si juridice s-au alaturat acestei initiative ca actionari. Banca Tiriac a inceput operatiunile in aprilie 1991, cu un capital initial de 3 miliarde lei, care a crescut succesiv, in prezent ajungand la peste 1.000 miliarde lei. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Bancii Tiriac a aprobat la sfarsitul lunii aprilie a.c. o noua majorare de capital cu 207 miliarde lei, prin aport de numerar al actionarilor, care va permite dezvoltarea viitoare a bancii, conform obiectivelor stabilite in planul de afaceri.

La finele lunii mai a.c. activele bancii au atins 21.840 miliarde lei, iar profitul operational a fost de cca.600 miliarde lei, cu 23% mai mult decat perioada similara a anului precedent.

Cu o retea importanta de unitati teritoriale, cu o gama variata de produse bancare si servicii, inclusiv carduri (numarul acestora atingand in prezent cifra de 300.000) si cu o retea proprie de ATM-uri (200) si POS-uri (1.550) bine dezvoltata, numarul de clienti a crescut cu cca.197.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut.(mai 04/mai 03)



Despre FMO



FMO (The Netherlands Development Finance Company) a fost fondata in 1970 de guvernul olandez impreuna cu comunitatea de afaceri locala si principalele banci olandeze. Organizatia sprijina dezvoltarea sectorului privat in peste 60 de tari si economii emergente. Finantarile FMO nu sunt de natura pur comerciala ci vin in sprijinul acestora avand ca scop final atragerea de fonduri in sectorul privat in tarile pe care le sprijina. FMO acorda o atentie deosebita “guvernarii corporatiste” precum si politicilor sociale si de mediu . Dezvoltarea sectorului financiar pe pietele locale este una dintre preocuparile majore ale FMO.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu