Asigurarea obligatorie a locuintelor se amana

Ministerul Administratiei si Internelor, in calitate de minister initiator, impreuna cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii asigurarii obligatorii a locuintelor, de la o data ce va fi stabilita de catre autoritatile competente.

"Aplicarea prevederilor Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor presupune, pe langa elaborarea normelor tehnice, si imbunatatirea mecanismelor necesare autoritatilor locale pentru asigurarea unui flux de informatii coerent si continuu care presupune modificarea legislatiei actuale", se arata intr-un comunicat de presa al CSA.

Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost publicata in Monitorul Oficial pe 11 noiembrie 2008, asigurarile de locuinte urmand sa devina obligatorii incepand cu data de 1 iulie 2009.

Normele metodologice de aplicare a prezentei legi urmau a fi aprobate prin hotarare de Guvern, la propunerea CSA, in termen de 90 de zile de la data publicarii.

Conform prevederilor legii, asigurarea obligatorie va acoperi trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii si alunecari de teren. Prima de asigurare va fi de 10 EUR sau 20 EUR, in functie de tipul de constructie.

Cei care nu isi vor asigura locuintele nu vor beneficia, in cazul producerii unui dezastru natural, de nicio despagubire de la bugetul de stat sau de la bugetul local, se precizeaza in actul normativ.
Legea AOL prevede, de asemenea, infiintarea unui pool de asigurari impotriva dezastrelor naturale care sa efectueze plata daunelor in cazul producerii celor trei riscuri asigurate obligatoriu.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu