Firma de stergere din Biroul de Credit nu a reusit sa ma stearga! Ce pot sa fac?

Stergerea restantelor la credite din Biroul de Credit se poate face doar de banca sau IFN-ul care a raportat restantele la Biroul de Credit

"Ati avut clienti cu istoric negativ raportat de IFN-ul TBI Credit? Eu am mai fost la o alta firma de stergere si nu au reusit sa ma stearga, ca nu vor cei de la tbi (chiar daca creditul este achitat integral)."

Raspuns Reclamatiibanci.ro

Stimate domn,

Nu va sfatuiesc sa apelati la diverse firme care sustin ca va pot sterge din Biroul de Credit, pentru ca acestea nu pot face asa ceva. Astfel de firme vor doar sa va ia banii, promitandu-va, in mod inselator, ca pot sa va stearga din Biroul de Credit.

Conform legii, stergerea restantelor la credite din Biroul de Credit se poate face doar de banca sau IFN-ul care a raportat restantele la Biroul de Credit si doar in cazul in care nu s-au respectat regulile si legea privind transmiterea acestor date la Biroul de Credit.

Nu se poate face stergerea din Biroul de Credit doar pentru ca v-ati achitat datoria, pentru ca raportarea la Biroul de Credit se refera la restantele de peste 30 de zile la plata ratelor, iar aceste inregistrari raman la Biroul de Credit timp de 4 ani si dupa achitarea datoriilor.

In concluzie, pentru stergerea din Biroul de Credit trebuie sa faceti dumneavoastra o cerere la banca sau la IFN-ul care v-a raportat, daca nu ati fost anuntat inainte de raportare sau daca au fost alte probleme privind inregistrarea restantelor.

In functie de raspunsul bancii/IFN-ului, puteti ulterior sa va adresati autoritatilor responsabile de protectia datelor personale (ANSPDCP) sau Protectiei Consumatorilor (ANPC).

Va rog sa reveniti la mine daca aveti neclaritati sau daca aveti nevoie de ajutorul meu pentru trimiterea cererii de stergere din Biroul de Credit.

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
0723292899


Citeste articolul integral pe Reclamatiibanci.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu