asigurare de viata atasata unui credit de consum

Buna ziua d-le Coman,
Socrul meu contractase un credit de consum, undeva la nivelul anului 2007. Din contractul de imprumut , am constatat ca acesta cesionase in favoarea bancii dreptul de a incheia o asigurare de viata (nu am gasit o polita de asigurare de viata ). In luna august 2009 , socrul meu decedeaza, anuntam banca, care ne informeaza ca pentru imprumuturile contractate la nivelul anului 2007 ar exista o asigurare de viata. Cei de la banca ne solicita completarea unei cereri de despagubiri si atasarea documentelor ce atesta decesul. De aici , deduc ca intr-adevar ar exista o asigurare de viata incheiata pe numele defunctului si conform contractului de imprumut , cesionata in favoarea bancii. Mentionez ca cei de la banca ne-au comunicat ca urmeaza sa fim contacti de firma de asigurari. Nu am fost contacti de nimeni.
Tot cei de la banca ne-au comunicat sa platim ratele scadente, in continuare. Or, in cazul in care exista o asigurare de viata (atat timp cat cei de la banca ne-au solicitat completarea unei cereri de despagubiri si ne-au comunicat ca urmeaza sa fim contactati de firma de asigurari) nu inteleg ratiunea de a plati ratele scadente ale unui imprumut , mai ales ca imprumutatul a decedat ?
Daca imi puteti da un sfat chiar si orientativ, intrucat cei de la banca nu imi dau nicio informatie concreta si nu stiu ce sa fac?
Multumesc,
Laura Panaitache

asigurare de viata atasata unui credit de consum

In mod normal, daca un credit are asigurare, firma de asigurari este cea care trebuie sa despagubeasca banca iar dvs. nu aveti de ce plati in continuare ratele.

Va stam la dispozitie cu alte clarificari daca nu s-a rezolvat aceasta problema.

1 comentarii

dumitrescu andreea oana
21-01-2013

tatal meu a facut un credit prin magazin pentru achizitionarea unei masini de spalat si dupa 7 luni de la achizitionare a decedat.precizez ca in contract nu are giranti si nici coplatitori dar are o asigurare de tip D .va rog sa-mi spuneti daca mostenitorii trebuie sa plateasca creditul in continuare .VA MULTUMESC

Posteaza un comentariu