Nu doar dobanda conteaza la alegerea unui depozit

Produsele de economisire, cum ar fi depozitele la termen, au inceput sa fie dotate cu diverse facilitati suplimentare, pentru a face mai simpla si mai confortabila relatia clientului cu banca.

Astfel, institutiile la care v-ati depus banii va pot oferi un card de debit sau de credit pentru a avea acces mai usor la economiile dumneavoastra si la dobanzile aferente.

De asemenea, odata cu deschiderea depozitului deveniti utilizator al serviciului de internet si telephone banking, prin care puteti efectua operatiuni bancare la distanta.

Alte beneficii pe care le puteti avea sunt optiunile de acumulare (posibilitatea de a depune oricand bani in depozitul la termen) si posibilitatea de capitalizare a dobanzii (adica dobanda primita sa se adauge la banii din depozit, iar urmatoarea dobanda sa fie aplicata la intreaga suma).

Carduri de debit sau de credit

De exemplu, pentru depozitul Alpha Progressive de la Alpha Bank primesti gratuit un AlphaCard VISA Electron pe care il poti utiliza pe Internet si oriunde in lume la diverse cumparaturi sau chiar sa retragi dobanda din depozit.
Optional, la constituirea depozitului START de la Bancpost, se ofera un card de credit American Express (in conditiile in care clientul se incadreaza in politica de creditare a Bancpost), cu taxa de emitere a cardului si comision anual pe primele 6 luni “zero”.
La cererea ta, Credit Europe Bank iti ataseaza un card, ales de tine, la depozitele la termen.

Servicii de internet si telephone banking

Pentru confort si rapiditate puteti vizualiza soldul depozitelor dumneavoastra cu ajutorul serviciilor de internet si telephone banking. Printre bancile care ofera aceste facilitati se numara BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac.

Optiunea de acumulare

Este posibil ca dupa ce ti-ai plasat economiile intr-un depozit la termen, sa castigi intre timp alti bani pe care ai dori sa-i economisesti. In aceasta situatie, ar fi util ca depozitul pe care l-ai ales sa aiba optiune de acumulare, adica sa-ti permita sa adaugi bani oricand.
De exemplu, la BCR se pot depune oricand bani in suma minima de 100 lei sau 100 euro sau dolari in contul de depozit pana la maturitate. O alta institutie financiara care iti ofera aceasta facilitate este Bancpost.

Capitalizarea dobanzii

Facilitatea de capitalizare a dobanzii este destul de des intalnita la conturile de depozite. Bancile au dat dovada de creativitate si au lansat produse cu diverse variante in ce priveste capitalizarea dobanzii. Sa vedem cum stau lucrurile la primele trei banci din sistem.
In cazul BCR, dobanda se capitalizeaza la scadenta, automat. La BRD, in functie de depozitul ales, poti beneficia de capitalizarea dobanzii (la depozitul in lei cu plata dobanzii la scadenta si lunar)) sau nu ai deloc optiunea de capitalizarea a dobanzii (la Depozitul 1.000)/
La Raiffeisen ai o alternativa: capitalizarea dobanzii sau incasarea acesteia prin contul curent.


Bonusuri de fidelizare

Daca iti reinnoiesti depozitele la aceeasi banca, aceasta iti poate acorda bonusuri de fidelizare la dobanda.
Deponentii Credit Europe Bank beneficiaza in perioada 31 martie - 16 mai de 1% bonus pentru prima reinnoire a depozitului.
La CEC, la fiecare a treia scadenta, se acorda o prima de dobanda la cea existenta.

Pachete de servicii

Daca optezi pentru un depozit la termen de 12 luni in lei sau in valuta de la BCR, poti beneficia de o asigurare de viata in conditii avantajoase de cost si de un card de debit BCR, emis gratuit, prin intermediul pachetului SUCCES ASIGURAT BCR.
Totodata ai posibilitatea sa iti activezi gratuit Serviciul Plãti facturi prin ATM sau Serviciul Standing Order. Aceste servicii te vor ajuta sa platesti mai usor unele dintre facturile sau ratele tale fara a fi nevoie sa te deplasezi la sediul bancii sau la furnizorii de servicii.

Concluzii

La alegerea unui depozit, trebuie sa iei in considerare si gama de servicii atasate ale produsului. Asadar, desi cel mai important criteriu in alegerea unui depozit este dobanda, beneficiile suplimentare pot avea o importanta destul de mare in selectarea produsului.

0 comentarii

Posteaza un comentariu