Cum sa folosesti inteligent un card de credit

A sti sa folosesti eficient un card de credit, fara sa platesti de 2-3 ori mai mult la rambursarea banilor imprumutati de la banca, poate fi „micul secret al farmecului tau”. Cu cat vei plati mai putin pentru rambursarea lui, cu atat vei avea un farmec mai “bogat”.

Cardul de credit se doreste a fi un instrument comod prin intermediul caruia te poti imprumuta cand ai nevoie. Acesta se obtine foarte repede si usor.

Poti sa-l ai de la orice filiala a bancii sau, daca nu ai timp sa te deplasezi, vine un reprezentant al bancii la tine. Nu te costa nimic sa-l chemi pentru ca suni la un numar de telefon gratuit. Poti sa obtii cardul chiar si online, completand un mic formular pe site-ul bancii.

Costurile de obtinere a cardului sunt mici: de la 10 RON la 100 de RON. Multe carduri se pot obtine si cu 0 lei.

Perioada de creditare este nelimitata, cu conditia rambursarii ratei lunare minime.

Totul este „tot mai simplu”, astfel incat profiturile bancilor si ale magazilor sa creasca rapid iar tu sa te “bucuri” de nebunia shoppingului.

Dar cand vine vremea sa platesti, banca nu iarta si fiecare zi de intarziere se plateste scump. Daca nu esti destul de riguros, poti sa platesti si de doua, trei ori valoarea imprumutata.

Daca esti istet te poti imprumuta chiar ieftin

Comoditatea se plateste scump, dar daca esti istet te poti imprumuta chiar ieftin. Cum ?

Vaneaza ofertele speciale ale bancilor!

Bancile propun oferte speciale pentru imprumuturi prin card de credit. Profita de ele!

Foloseste perioada de gratie in avantajul tau!

O modalitate isteata de obtine un credit mai ieftin este sa faci cumparaturi de o anumita suma pe care sa o platesti cu cardul (comisionul va fi 0) si apoi sa depui banii inapoi inaintea expirarii perioadei de gratie. In ziua urmatoare te poti imprumuta procedand la fel.

In perioada de gratie, nu ti se percepe dobanda pentru banii imprumutati. Poti sa folosesti acest avantaj in favoarea ta. Returneaza banii imprumutati in aceasta perioada si eviti sa platesti dobanda.

Vei plati, in felul acesta, doar comisioanele fixe de administrare anuala a cardului, deschiderea contului (care poate fi si 0 lei daca iti deschizi card cand e promotie), analiza pentru emiterea cardului care sunt destul de mici: intre 20 -400 RON/an.

Aplicand aceasta metoda luna de luna, poti avea un venit lunar in avans. Atentie, insa, sa nu cheltuiesti mai mult decat venitul lunar, pentru ca nu vei putea acoperi urmatoarea luna banii.

Nu intarzia plata ratelor lunare!

Daca nu ai returnat intreaga suma imprumutata in perioada de gratie, vei plati o dobanda de aproximativ 25% pe an.

Iar pentru neachitarea la termen a sumei minime datorate lunar vei plati o dobanda penalizatoare ce variaza intre 5-35% din suma datorata.

Nu lua cash de la bancomat!

Luad banii de pe card de la bancomat vei plati comisioane de eliberare cash intre 1%- 2,08% dobanda/luna, dobanda calculata din ziua efectuarii tranzactiei. Si asta de fiecare data cand vei scoate bani de pe card.

0 comentarii

Posteaza un comentariu