Ce dobanda primesc la un depozit pe o luna?

Bancile au majorat constant in ultima perioada dobanzile acordate pentru depozitele la termen in lei, in scopul atragerii de lichiditati de la populatie.

GhiseulBancar.ro a calculat un indice mediu al dobanzilor anuale acordate de banci la depozitele clasice pe termen de o luna. Acesta se situeaza la nivelul de 7,68% pe an.

Deci pentru suma de 1.000 lei depusa la banca pe termen de o luna vom primi o dobanda medie de 6 lei si 4 bani. In functie de banca, aceasta suma se va diminua cu comisioanele de retragere de numerar si impozitul pe castigul rezultat din dobanda.

Din multitudinea de tipuri de produse de economisire oferite de banci am ales pentru studiul nostru depozitele clasice la termen de o luna, cu cea mai mica transa valorica.

Institutiile de credit care au facut obiectul analizei sunt BCR, BRD, Raiffeisen, UniCredit, Banca Transilvania, Bancpost, Alpha Bank, Banca Romaneasca, CEC, Volksbank, Libra Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank , ProCredit Bank si Romexterra.

Bancile mici sunt cele mai generoase la remunerarea depozitelor la termen de o luna

Cele mai mari dobanzi nu sunt oferite de bancile de top, ci de institutiile mai mici de credit.

Astfel, cea mai mare dobanda se gaseste la Volksbank (10,25%), urmata de Banca Romaneasca (10%), si de catre Libra Bank (9,50%).
Volksbank ofera dobanda de 10,25% in cadrul unei promotii ce se desfasoara in perioada 19 mai - 19 iunie. Dobanda standard a bancii este de 6,5%.

Cea mai mica dobanda de pe piata este oferita de catre Raiffeisen Bank, care remunereaza deponentii cu numai 5%.

2 comentarii

MARIA
2008-10-31

AS FACE UN IMPRMUT DE CREDIT DE NEVOI PERSONALE PENSIONAR 508RON PENSIEDACA SE ACCEPTA SI SOTUL E CU ATIT MAI BINE FACEM IMPREUNA 933RON CARE BANCA E MAI CONVENABILA PT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE FARA IPOTECA SI FARA AMOTIVA DIRECTIA CREDITULUI?VA MULTUMESC ANTICIPAT SI SCUZE CRED CA NU MAM EXPRIMAT BINE DAR CU SIGURANTA INTELEGETI.

Mary Joy
2023-07-31

In functie de banca, aceasta suma se va diminua cu comisioanele de retragere de numerar si impozitul pe castigul rezultat din dobanda. drywall repair

Posteaza un comentariu