Depozite

Noul produs bauspar al BCR: economisim cu o dobanda de 2% si luam credit cu dobanda de 5%

In iulie urmeaza sa fie lansata noua banca pentru locuinte a BCR, insa banca ofera deja potentialilor clientii informatii privind noul produs de economisire-creditare, cunoscut si sub numele de bauspar, din germana. Pentru a-si atrage clientii, BCR ofera un bonus de 35 de lei la prima rata de economisire. Ce este bauspar? Produsele de economisire-creditare (bauspar) au fost lansate pe piata romaneasca de Raiffeisen Banca pentru Locuinte, iar ulterior de HVB Banca pentru Locuinte. Produsele bauspar combina economisirea cu creditarea…

De ce bancile ne dau dobanzi mari doar pe termene scurte

GhiseulBancar.ro a scris o serie de articole in care analiza dobanda medie pe care o acorda bancile la depozitele clasice la termen pe o luna, trei luni, sase luni si un an. In urma calcularii indicilor, in care au fost incluse dobanzile acordate de peste 15 dintre cele mai importante banci romanesti, a reiesit ca dobanda atinge un varf la depozitele pe trei luni, dupa care descreste. Intrucat tendinta nu ni s-a parut fireasca, avand in vedere ca dobanda ar…

Ciudat: bancile ne platesc dobanzi mai mici la depozitele pe termen lung!

Chiar daca in mod normal bancile ar trebui sa ne plateasca o dobanda mai mare pentru banii pastrati pe perioade mai indelungate de timp, lucrurile s-au schimbat in ultima vreme. In prezent, pentru depozitele pe timp de un an bancile ne platesc dobanzi mai mici decat pentru cele pe trei si sase luni. Unul dintre motive ar fi ca institutiile de credit incearca sa-si atraga clientii, majoritatea dintre acestia preferand economii pe termene scurte. GhiseulBancar.ro a calculat dobanda medie pentru…

Dobanda la depozitele pe trei luni, mai mare decat cea la sase luni

Continuand seria articolelor care analizeaza dobanda medie oferita de banci la depozitele clasice la termen, am ajuns la perioada de sase luni. Dupa ce indicele mediu al dobanzilor la depozitele clasice la termen a urmat un trend ascendent (7,68% - pentru o luna si 8,54% la trei luni), observam o descrestere cand ajungem la perioada de sase luni. Indicele mediu pentru dobanzile la termen de sase luni este de 8,51%, usor mai coborat decat cel pentru dobanzile la trei luni.…

Cat a ajuns dobanda medie la un depozit pe trei luni?

Depozitele pe trei luni sunt printre cele mai atractive, intrucat romanii nu sunt inca dispusi sa-si pastreze economiile la banci pe o perioada foarte indelungata. GhiseulBancar.ro a realizat o medie a dobanzilor acordate de banci deponentilor pentru depozitele clasice la termen de trei luni. In urma calculelor noastre rezulta ca un client primeste pentru pastrarea economiilor sale la banca pe aceasta perioada o dobanda medie de 8,54% pe an, cu aproape un punct procentual mai mare decat daca si-ar depune…

Ce dobanda primesc la un depozit pe o luna?

Bancile au majorat constant in ultima perioada dobanzile acordate pentru depozitele la termen in lei, in scopul atragerii de lichiditati de la populatie. GhiseulBancar.ro a calculat un indice mediu al dobanzilor anuale acordate de banci la depozitele clasice pe termen de o luna. Acesta se situeaza la nivelul de 7,68% pe an. Deci pentru suma de 1.000 lei depusa la banca pe termen de o luna vom primi o dobanda medie de 6 lei si 4 bani. In functie de…

Depozitul cu componenta investitionala Duet de la UniCredit nu este rentabil momentan

GhiseulBancar.ro a scris recent despre depozitele cu componenta investitionala, produse de economisire ce combina siguranta unui depozit cu posibilitatea de a obtine castiguri superioare oferita de fondurile de investitii. Pe piata romaneasca, la momentul actual, nu exista decat doua banci care detin acest produs in portofoliile lor: UniCredit Tiriac Bank si Bancpost. In urma analizarii performantelor inregistrate in ultima perioada de produsul de la Bancpost am constatat ca pentru o persoana care doreste sa-si valorifice economiile nu e momentul oportun…

Este rentabil sa investim in depozitul cu componenta investitionala Ronsmart de la Bancpost?

Gama de produse de economisire a Bancpost este diversa, continand aproape toate tipurile de produse de acest gen. Oferta de economisire pusa la dispozitia clientilor este destul de atractiva, dobanzile fiind avantajoase, iar in plus banca mai ataseaza si multe servicii suplimentare gratuite. Bancpost este una dintre putinele banci din Romania care are in portofoliul sau un depozit cu componenta investitionala. Depozitul cu componenta investitionala este un produs de economisire inovator, in care o parte din economii formeaza un depozit…

Bancile se bat pe alocatiile pentru copii

Dupa batalia asupra pensionarilor, pe care CEC-ul i-a scapat demult din mana, bancile se bat acum si pe alocatiile pentru copii. Sau, mai bine spus, unele banci. Pentru ca, surprinzator, oferta de produse speciale pentru alocatie este destul de slaba, daca nu chiar inexistenta. Odata cu cresterea alocatiei pentru copii la 40 de lei lunar, atat parintii, cat si bancile, au inceput sa aiba un interes comun: acela de a economisi alocatia pentru a se aduna o suma pe care…

Daca risti, poti obtine dobanzi mai mari la economii

Pentru cei care doresc sa economiseasca, dar dobanzile la produsele clasice nu li se par tentante si au apetit pentru risc, bancile au creat o alternativa. Bancpost si UniCredit au in portofoliul lor depozite cu componenta investitionala, care combina siguranta unui depozit la termen cu posibilitatea de a obtine castiguri superioare oferita de fondurile de investitii. Depozitele cu componenta investitionala sunt produse de economisire in care un anumit procent din suma depusa formeaza un depozit clasic la termen, iar diferenta…

Unele banci ne administreaza gratuit economiile

Pe tema comisioanelor ridicate percepute de banci la produsele lor s-au scris nenumarate articole. Fiecare dintre noi isi pune intrebarea cum sa faca sa plateasca mai putin pentru serviciile bancare. Chiar si pentru constituirea unui depozit, situatie in care banca se foloseste de economiile tale si le remunereaza cu dobanda, tot trebuie sa platesti diverse comisioane (de deschidere si administrare a contului curent atasat depozitului, de administrare a depozitului si de retragere de numerar). Insa pe piata bancara situatia a…

Care este cel mai avantajos cont de economii?

Dupa ce am analizat pe rand produsele de economisire a venit momentul sa alegem produsele si bancile unde merita sa ne depunem banii. Cand se pune problema prezentarii celui mai avantajos cont de economii, trebuie sa revin la un produs bancar pe care l-am mai descris intr-un articol. Aceasta deorece nu am gasit inca pe piata romaneasca o oferta mai buna, din punctul de vedere al dobanzii si al serviciilor atasate. Este vorba de contul de economii Perfect de la…

Cum alegem cea mai buna varianta de economisire

Odata ce am reusit sa punem niste bani deoparte, fie ei multi sau putini, obiectivul nostru principal este sa le sporim valoarea sau cel putin sa o conservam. Pentru aceasta, o solutie este sa alegem din produsele de economisire aflate in portofoliul bancilor. Insa aici apare dilema! Care este tipul de economisire cel mai adecvat pentru necesitatile mele? Gama de produse de economisire oferita de banci este din ce in ce mai diversa. In afara depozitelor clasice, exista acum produse…

Economii mai mari, dobanzi pe masura

Cu cat depunem mai multi bani la banca, cu atat dobanda primita este mai mare. Dobanzi mai mari primim si daca economisim bani pe perioade mai indelungate. In acest fel, bancile impusca doi iepuri dintr-o lovitura: atrag mai multi bani in depozite si isi fidelizeaza clientii. In goana dupa clienti, unele banci permit acum constituirea de depozite fara a impune o lumita minina, limita care ramane inca in picioare in cazul bancilor mari. Sa vedem ce sume minime solicita bancile…

Nu doar dobanda conteaza la alegerea unui depozit

Produsele de economisire, cum ar fi depozitele la termen, au inceput sa fie dotate cu diverse facilitati suplimentare, pentru a face mai simpla si mai confortabila relatia clientului cu banca. Astfel, institutiile la care v-ati depus banii va pot oferi un card de debit sau de credit pentru a avea acces mai usor la economiile dumneavoastra si la dobanzile aferente. De asemenea, odata cu deschiderea depozitului deveniti utilizator al serviciului de internet si telephone banking, prin care puteti efectua operatiuni…

Cat ne costa un depozit bancar?

Cand ne constituim un depozit la termen, scopul nostru principal este sa obtinem castiguri cat mai mari de pe urma economiilor noastre. La randul lor, bancile au nevoie de lichiditati, asa ca decizia de a depune banii nostri intr-un cont de depozit in loc sa-i pastram sub saltea este reciproc avantajoasa. Insa pentru depozitarea si administrarea fondurilor noastre institutiile financiare consuma niste resurse, asa ca infiintarea unui depozit nu va fi total lipsita de costuri pentru un client. Costuri de…