Cat a ajuns dobanda medie la un depozit pe trei luni?

Depozitele pe trei luni sunt printre cele mai atractive, intrucat romanii nu sunt inca dispusi sa-si pastreze economiile la banci pe o perioada foarte indelungata.

GhiseulBancar.ro a realizat o medie a dobanzilor acordate de banci deponentilor pentru depozitele clasice la termen de trei luni. In urma calculelor noastre rezulta ca un client primeste pentru pastrarea economiilor sale la banca pe aceasta perioada o dobanda medie de 8,54% pe an, cu aproape un punct procentual mai mare decat daca si-ar depune banii pe o luna.

Astfel, pentru depunerea la banca a 1.000 lei pe timp de trei luni vom primi o dobanda de 21,35 lei, diminuata de comisioanele de retragere si de impozitul pe venituri din dobanzi.

Bancile fruntase la remunerarea economiilor sunt Banca Romaneasca (10.75%), Bancpost (10,5%), ProCredit (10,5%) si Libra Bank (10,25%).

Putem remarca aici ca batalia pentru cele mai atractive depozite se da in principal intre bancile mici, dar si institutiile de credit de talie mare, cum ar fi Bancpost incep sa se implice in competitie.

Dobanzi cu mult sub media pietei se gasesc la Raiffeisen Bank (5,10%) si la Volksbank (6,75%).

Volksbank a inceput insa sa-si ajusteze dobanzile oferite, anuntand chiar ieri derularea unei promotii in cadrul careia dobanzile au fost majorate de la 4,50% la 10,25% pentru depozitele la termen pe o luna. Majorarea a ridicat banca de pe ultimul loc la dobanzile acordate pe o luna pe prima pozitie. Promotia este valabila in intervalul 19 mai – 19 iunie 2008.

Asadar, ne putem astepta oricand la transformari in privinta clasamentului celor mai avantajoase dobanzi.


De mentionat ca dobanzile oferite de banci la depozitele clasice difera in functie de produs, transele valorice, modul de plata al dobanzilor (la scadenta sau lunar) si daca dobanda e fixa sau variabila. Pentru calculul indicelui mediu am ales depozitele cu cele mai mari dobanzi de la fiecare banca, dar accesibile oricui ca nivel al sumei minime.

Institutiile de credit care au facut obiectul analizei sunt BCR, BRD, Raiffeisen, UniCredit, Banca Transilvania, Bancpost, Alpha Bank, Banca Romaneasca, CEC, Volksbank, Libra Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank , ProCredit Bank si Romexterra.

1 comentarii

Preety Sy
2023-07-26

Putem remarca aici ca batalia pentru cele mai atractive depozite se da in principal intre bancile mici, dar si institutiile de credit de talie mare, cum ar fi Bancpost incep sa se implice in competitie. detroit drywall repairs

Posteaza un comentariu