Care este cel mai avantajos cont de economii?

Dupa ce am analizat pe rand produsele de economisire a venit momentul sa alegem produsele si bancile unde merita sa ne depunem banii. Cand se pune problema prezentarii celui mai avantajos cont de economii, trebuie sa revin la un produs bancar pe care l-am mai descris intr-un articol.

Aceasta deorece nu am gasit inca pe piata romaneasca o oferta mai buna, din punctul de vedere al dobanzii si al serviciilor atasate. Este vorba de contul de economii Perfect de la Bancpost.

Cum a reusit Bancpost sa invinga concurenta?

Sa vedem cum a conceput Bancpost produsul, astfel incat sa se delimiteze de concurenta. In primul rand dobanda pentru acest cont de economii este mare, de 9%, calculata la soldul zilnic, remunerata fara ca banca sa iti impuna o suma minima in cont. Dobanda se vireaza in cont lunar si nu este supusa impozitului pe venit de 16%.

Pentru a avea acces la economiile dumneavoastra, veti primi un card de debit Visa Classic si acces gratuit la internet banking.

Banca ofera si un card de credit Visa (Electron, Clasic sau Gold), fara taxa de emitere, dar numai in cazul in care va incadrati in politica lor de creditare.

Tot gratuit, beneficiati si de o asigurare de viata ce acopera decesul din accident.

Banca va pune la dispozitie si alte instrumente ce permit operatiuni pe acest cont, cum ar fi direct debit, standing order si sweep in/out (facilitati ce permit transferul lunar automat de sume de bani intre doua conturi bancare).

Cat ma costa contul de economii Perfect?

Deschiderea si administrarea contului de economii Perfect sunt gratuite. Pentru retragerea de numerar de la ghiseul unitatii se percepe o taxa de 0,5% (minim 2 lei).
Pentru cardul de debit Visa Classic atasat contului de economii se aplica un comision de administrare de 1,5 lei pe luna, pentru retragerea de numerar – 0,2%, iar interogarea soldului la bancomatele Bancpost nu se taxeaza.

In ceea ce priveste facilitatile existente, sweep in/out este gratuit, direct debit costa 2 lei/ operatiune, iar direct debit se taxeaza cu 6 lei.

Cum imi deschid un cont de economii la Bancpost?

Pentru a deschide un cont de economii trebuie sa te prezinti la orice sucursala Bancpost cu cartea de identitate si sa completezi o cerere de deschidere a contului. Ai posibilitatea sa desemnezi si doi imputerniciti care sa efectueze operatiuni pe cont.

Imi inchei prezentarea, cu asteptarea ca si alte banci sa lanseze conturi de economii cel putin la fel de tentante ca cel de la Bancpost, totul in beneficiul nostru, al consumatorilor.

3 comentarii

Gheorghe
2010-11-09

Cand a fost postat anuntul? Intreb deoarece eu stiu ca dobanda pentru contul de economii Perfect de la Bancpost este de 4 % nu de 9 %. 09.11.2010. Ma insel eu?

Dragos
2012-04-15

Acest cont de economii nu mai este disponibil pe site-ul Bancpost.Se pare ca dupa ce si-a invins concurenta Bancpost s-a speriat de acest lucru si... a retras produsul de pe piata.

Rose
2023-08-01

Deschiderea si administrarea contului de economii Perfect sunt gratuite. bathroom renovation Dallas Arts District

Posteaza un comentariu