CREDITE

BRD majoreaza dobanda la credite pana la 31,75% pe an!

Stiati ca cei care au contractat, in urma cu cativa ani, credite de la BRD-Societe Generale pentru cumparea de bunuri de folosinta indelungata platesc in prezent o dobanda de 31,75% pe an? Iar aceste dobanzi mari, in loc sa mai scada,

Refinantarea creditelor, o solutie pentru micsorarea ratei lunare

Refinantarea creditelor presupune rascumpararea unui credit mai vechi in conditii mai bune. Creditele de refinantare ofera posibilitatea acoperirii oricaror tipuri de credite, de la cele pentru nevoi personale si pana la cele ipotecare. Prin refinantarea unui credit putem obtine reducerea valorii ratei lunare

Creditul Volksbank: dobanda afisata de numai 3,99%, in realitate dubla

Volksbank are in portofoliul sau un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elevetieni cu o dobanda de numai 3,99% pe an. In realitate insa, dobanda reala, adica cea anuala efectiva, ce cuprinde toate costurile, este de 6,98%, adica dubla.

Atentie la creditele Bancpost! Rata lunara creste semnificativ dupa primul an

Atunci cand vreti sa luati un credit de la banca, trebuie sa fiti atenti la promotiile oferite de banci pentru a-si atrage clientii. Este vorba, in principal, de dobanzile mici cu care se lauda bancile, dobanzi valabile insa doar cateva luni. Ulterior, dobanda creste semnificativ, si odata cu ea si rata pe care trebuie sa o platiti. Este si cazul Bancpost.

Ratele creditelor imobiliare cresc considerabil dupa expirarea promotiei

Un cititor ne-a scris la redactie ca sa ne povesteasca cum a contractat un credit imobiliar pe 32 ani, a carui rata fixa in primul an era de 189 euro, dupa care a crescut la „fabuloasa“ suma (dupa cum s-a exprimat el) de 245 euro. „Este corect?“, ne-a intrebat cititorul.

Creditele si-au redus semnificativ ritmul de crestere in aprilie

Valoarea creditelor neguvernamentale a crescut cu 2,5% in cursul lunii aprilie fata de martie 2008, potrivit datelor Bancii Centrale publicate astazi. Comparativ insa cu luna precedenta, cand creditul neguvernamental a avut o ascensiune de 4%, ritmul de crestere este mult mai lent.

Ghetea: Creditele pentru IMM-uri si PFA-uri vor creste mai rapid decat cele pentru populatie

Creditarea populatiei va continua sa creasca in urmatorii 1,5 – 2 ani, iar daca sunt luate in calcul alte segmente de retail, precum finantarea microintreprinderilor sau a persoanelor fizice autorizate, avansul va fi cu mult mai mare, a declarat marti presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Abia peste 6-10 ani vom avea la fel de multe credite ca tarile din regiune

Romania ar putea atinge in 6-10 ani media inregistrata anul trecut de Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia din punctul de vedere al ponderii creditelor bancare in Produsul Intern Brut (PIB), a declarat, miercuri, economistul sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel, citat de Mediafax.

Romanii pot primi acum imprumuturi mai mari de la Provident Financial

Compania de credite de consum Provident Financial Romania anunta majorarea valorii imprumuturilor la domiciliu pe care le ofera. Astfel, clientii noi pot imprumuta acum pana la 2.000 de lei, in crestere de la 1.500 de lei anterior. Imprumuturile initiale pot fi returnate in 26 sau 39 de saptamani, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

O locuinta pe credit in Bucuresti – obiectiv greu de atins pentru multi romani

Ultimul sondaj realizat de GhiseulBancar.ro printre cititorii sai a relevat faptul ca cel mai dorit produs bancar este creditul ipotecar. Insa potrivit statisticilor BNR din luna ianuarie el avea o pondere de doar 20% in totalul creditelor, la mare distanta de imprumutul de consum, care reprezenta 76,51%.