CREDITE

Atentie la creditele Bancpost! Rata lunara creste semnificativ dupa primul an

Atunci cand vreti sa luati un credit de la banca, trebuie sa fiti atenti la promotiile oferite de banci pentru a-si atrage clientii. Este vorba, in principal, de dobanzile mici cu care se lauda bancile, dobanzi valabile insa doar cateva luni. Ulterior, dobanda creste semnificativ, si odata cu ea si rata pe care trebuie sa o platiti. Este si cazul Bancpost.

Ratele creditelor imobiliare cresc considerabil dupa expirarea promotiei

Un cititor ne-a scris la redactie ca sa ne povesteasca cum a contractat un credit imobiliar pe 32 ani, a carui rata fixa in primul an era de 189 euro, dupa care a crescut la „fabuloasa“ suma (dupa cum s-a exprimat el) de 245 euro. „Este corect?“, ne-a intrebat cititorul.

Creditele si-au redus semnificativ ritmul de crestere in aprilie

Valoarea creditelor neguvernamentale a crescut cu 2,5% in cursul lunii aprilie fata de martie 2008, potrivit datelor Bancii Centrale publicate astazi. Comparativ insa cu luna precedenta, cand creditul neguvernamental a avut o ascensiune de 4%, ritmul de crestere este mult mai lent.

Ghetea: Creditele pentru IMM-uri si PFA-uri vor creste mai rapid decat cele pentru populatie

Creditarea populatiei va continua sa creasca in urmatorii 1,5 – 2 ani, iar daca sunt luate in calcul alte segmente de retail, precum finantarea microintreprinderilor sau a persoanelor fizice autorizate, avansul va fi cu mult mai mare, a declarat marti presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Abia peste 6-10 ani vom avea la fel de multe credite ca tarile din regiune

Romania ar putea atinge in 6-10 ani media inregistrata anul trecut de Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia din punctul de vedere al ponderii creditelor bancare in Produsul Intern Brut (PIB), a declarat, miercuri, economistul sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel, citat de Mediafax.

Romanii pot primi acum imprumuturi mai mari de la Provident Financial

Compania de credite de consum Provident Financial Romania anunta majorarea valorii imprumuturilor la domiciliu pe care le ofera. Astfel, clientii noi pot imprumuta acum pana la 2.000 de lei, in crestere de la 1.500 de lei anterior. Imprumuturile initiale pot fi returnate in 26 sau 39 de saptamani, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

O locuinta pe credit in Bucuresti – obiectiv greu de atins pentru multi romani

Ultimul sondaj realizat de GhiseulBancar.ro printre cititorii sai a relevat faptul ca cel mai dorit produs bancar este creditul ipotecar. Insa potrivit statisticilor BNR din luna ianuarie el avea o pondere de doar 20% in totalul creditelor, la mare distanta de imprumutul de consum, care reprezenta 76,51%.

Si ING scumpeste semnificativ creditele in lei

Dupa deciziile BCR si BRD de a scumpi semnificativ, cu pana la doua puncte procentuale, creditele in lei aflate in sold (nu si cele noi), o noua banca importanta, ING a majorat creditele in lei, cu 1,95 puncte procentuale in cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca si cu pana la 2,45 puncte

Cum ne pacaleste ABN Amro cu dobanzi mici la credite

De cele mai multe ori, ceea ce primim de fapt in campaniile promotionale ale unor banci este doar... fum. Concurenta pe piata creditelor pentru nevoi personale solicita jucatorilor o atitudine proactiva, care sa le ofere o pozitie stabila pe piata, dar si in „mintea” consumatorilor.

Ce banca aleg pentru un credit de nevoi personale: Alpha Bank, Piraeus Bank sau Banca Transilvania?

Pentru ca cititorii nostri sa poata alege dintre creditele de nevoi personale fara garantii de la Alpha Bank, Piraeus Bank si Banca Transilvania, am realizat o comparatie intre trasaturile acestora, punctand avantajele si dezavantajele fiecaruia.