CREDITE

Ce se intampla cu creditul daca beneficiarul moare? Se mostenesc si datoriile?

 

Ce reactie avem atunci cand ne suna cineva sa ne propuna o asigurare de viata sau cand banca ne sugereaza ca e bine sa avem si o asigurare la credit (sau chiar o conditioneaza de acordarea imprumutului)? S-ar putea ca prima reactie sa fie ceva de genul: „Nu am nevoie de un cost in plus. Sunt perfect sanatos si exista mici sanse sa mi se intample ceva”. Daca sunteti tanar, aveti mai multe motive sa ganditi asa, dar daca ati depasit prima tinerete, ar trebui sa reflectati mai mult.

Ce credit ipotecar aleg: Raiffeissen, BRD sau Bancpost?

Dupa cum bine stiti, creditele imobiliare sunt varianta cea mai la indemana pentru achizitia sau contruirea unei locuinte. Dar din atatea oferte, pe care o alegem? Nu putem raspunde pentru dumneavoastra, dar putem face o scurta comparatie pentru a va usura munca.

BRD ofera un credit ipotecar fara avans si fara limita maxima a imprumutului

Pentru creditul ipotecar Habitat Ipotecar de la BRD, nu exista o limita maxima a imprumutului. Dar nu puteti contracta un credit de o valoare astronomica decat daca aveti un salariu pe masura.

La Raiffeisen, puteti alege intre 3 credite ipotecare

Creditele imobiliare ipotecare reprezinta creditele destinate cumpararii, construirii sau renovarii unei locuinte sau achizitia de terenuri.

Ce credit aleg: in lei sau in euro?

In cazul in care doresc sa-mi cumpar o masina in valoare de 13.000 euro si dispun de un avans de 3.000 euro, de la ce banca ar fi mai convenabil ar fi sa contractez imprumutul? Am ales sa analizez conditiile in care pot obtine un credit auto de la Raiffeisen Bank. Banca are in portofoliul sau creditul pentru achizitia de masini

Conversia creditului costa

Mai multe banci permit schimbarea monedei in care a fost luat un credit. Printre acestea, se regasesc BCR, BRD, Alpha Bank, Bancpost, Piraeus Bank si Garanti Bank. Prin schimbarea monedei creditului, imprumutul poate deveni mai ieftin, dar pot aparea noi comisioane si costuri cu schimbul valutar.

Alpha 4All sau, mai degraba, Alpha 4Some?

Pentru cei care doresc un credit de nevoi personale fara ipoteca, in valoare de pana in 30.000 de euro de la Alpha Bank, asa cum zice reclama, am cateva informatii pe care nu le gasiti nici pe site-ul bancii (care prezinta creditul Alpha 4All in varianta cu limita maxima de 20.000 de euro) si nici din reclama nu reies.

Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania, mai avantajos decat cel de la BRD

Ai nevoie de un credit de nevoi personale in lei. Ce banca alegi? Sa presupunem ca ai avea de ales intre creditul de nevoi personale oferit de Banca Transilvania (BT Practic) si imprumutul Expresso in moneda nationala de la BRD.

BRD majoreaza dobanda la credite pana la 31,75% pe an!

Stiati ca cei care au contractat, in urma cu cativa ani, credite de la BRD-Societe Generale pentru cumparea de bunuri de folosinta indelungata platesc in prezent o dobanda de 31,75% pe an? Iar aceste dobanzi mari, in loc sa mai scada,

Refinantarea creditelor, o solutie pentru micsorarea ratei lunare

Refinantarea creditelor presupune rascumpararea unui credit mai vechi in conditii mai bune. Creditele de refinantare ofera posibilitatea acoperirii oricaror tipuri de credite, de la cele pentru nevoi personale si pana la cele ipotecare. Prin refinantarea unui credit putem obtine reducerea valorii ratei lunare