CREDITE

Conversia creditului costa

Mai multe banci permit schimbarea monedei in care a fost luat un credit. Printre acestea, se regasesc BCR, BRD, Alpha Bank, Bancpost, Piraeus Bank si Garanti Bank. Prin schimbarea monedei creditului, imprumutul poate deveni mai ieftin, dar pot aparea noi comisioane si costuri cu schimbul valutar.

Alpha 4All sau, mai degraba, Alpha 4Some?

Pentru cei care doresc un credit de nevoi personale fara ipoteca, in valoare de pana in 30.000 de euro de la Alpha Bank, asa cum zice reclama, am cateva informatii pe care nu le gasiti nici pe site-ul bancii (care prezinta creditul Alpha 4All in varianta cu limita maxima de 20.000 de euro) si nici din reclama nu reies.

Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania, mai avantajos decat cel de la BRD

Ai nevoie de un credit de nevoi personale in lei. Ce banca alegi? Sa presupunem ca ai avea de ales intre creditul de nevoi personale oferit de Banca Transilvania (BT Practic) si imprumutul Expresso in moneda nationala de la BRD.

BRD majoreaza dobanda la credite pana la 31,75% pe an!

Stiati ca cei care au contractat, in urma cu cativa ani, credite de la BRD-Societe Generale pentru cumparea de bunuri de folosinta indelungata platesc in prezent o dobanda de 31,75% pe an? Iar aceste dobanzi mari, in loc sa mai scada,

Refinantarea creditelor, o solutie pentru micsorarea ratei lunare

Refinantarea creditelor presupune rascumpararea unui credit mai vechi in conditii mai bune. Creditele de refinantare ofera posibilitatea acoperirii oricaror tipuri de credite, de la cele pentru nevoi personale si pana la cele ipotecare. Prin refinantarea unui credit putem obtine reducerea valorii ratei lunare

Creditul Volksbank: dobanda afisata de numai 3,99%, in realitate dubla

Volksbank are in portofoliul sau un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elevetieni cu o dobanda de numai 3,99% pe an. In realitate insa, dobanda reala, adica cea anuala efectiva, ce cuprinde toate costurile, este de 6,98%, adica dubla.

Atentie la creditele Bancpost! Rata lunara creste semnificativ dupa primul an

Atunci cand vreti sa luati un credit de la banca, trebuie sa fiti atenti la promotiile oferite de banci pentru a-si atrage clientii. Este vorba, in principal, de dobanzile mici cu care se lauda bancile, dobanzi valabile insa doar cateva luni. Ulterior, dobanda creste semnificativ, si odata cu ea si rata pe care trebuie sa o platiti. Este si cazul Bancpost.

Ratele creditelor imobiliare cresc considerabil dupa expirarea promotiei

Un cititor ne-a scris la redactie ca sa ne povesteasca cum a contractat un credit imobiliar pe 32 ani, a carui rata fixa in primul an era de 189 euro, dupa care a crescut la „fabuloasa“ suma (dupa cum s-a exprimat el) de 245 euro. „Este corect?“, ne-a intrebat cititorul.

Creditele si-au redus semnificativ ritmul de crestere in aprilie

Valoarea creditelor neguvernamentale a crescut cu 2,5% in cursul lunii aprilie fata de martie 2008, potrivit datelor Bancii Centrale publicate astazi. Comparativ insa cu luna precedenta, cand creditul neguvernamental a avut o ascensiune de 4%, ritmul de crestere este mult mai lent.

Ghetea: Creditele pentru IMM-uri si PFA-uri vor creste mai rapid decat cele pentru populatie

Creditarea populatiei va continua sa creasca in urmatorii 1,5 – 2 ani, iar daca sunt luate in calcul alte segmente de retail, precum finantarea microintreprinderilor sau a persoanelor fizice autorizate, avansul va fi cu mult mai mare, a declarat marti presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).