Tag: program Prima Casa

Topul dobanzilor la creditele Prima Casa acordate de cele mai mari banci

Creditele imobiliare acordate de banci prin Programul Prima Casa, garantate partial de stat, prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), au dobanzi plafonate prin lege la o marja de 2% plus ROBOR la 3 luni, in prezent 3,13%, deci 5,15% in total.

FMI recomanda BNR sa creasca dobanzile

Fondul Monetar International (FMI) recomanda Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa majoreze dobanzile pietei financiare interbancare (ROBOR), pentru a pregati o viitoare crestere a dobanzii de politica monetara, in prezent de 1,75%, in contextul intensificarii inflatiei.

FNGCIMM nu mai face fata solicitarilor de garantare a creditelor Prima Casa

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunta ca nu mai face fata numarului record de cereri venite de la banci pentru garantarea creditelor Prima Casa, dupa ce in primele trei luni ale anului aprobarea de noi dosare de credit a stagnat, intrucat plafonul de garantii pentru acest an, in valoare de 2,5 milarde lei, a fost repartizat abia la finalul lunii martie.

Impactul legii privind darea in plata: bancile au acordat mai multe credite imobiliare in acest an decat in 2015

In ciuda semnalelor de alarma trase de banci la inceputul acestui an ca legea privind darea in plata va afecta puternic creditarea imobiliara, statisticile cu privire la volumele de credite imobiliare noi acordate de banci, atat cele standard cat si Prima Casa, arata ca impactul nu a fost unul semnificativ. Dimpotriva.

Creditele Prima Casa vor scadea la jumatate in 2016

Anca Dragu (foto), noul ministru al Finantelor, a declarat ca garantiile statului pentru programul de credite ipotecare Prima Casa vor fi suplimentate in acest an cu doar 200 milioane lei, fata de cele 700 milioane lei solicitate de bancile care si-au epuizat deja plafoanele prin intermediul FNGCIMM, iar plafonul pentru anul viitor se va injumatati, la doar 1,5 miliarde lei, fata de 2,8 miliarde lei in acest an.

Prima Casa: garantiile au fost din nou suplimentate, dupa ce BCR a epuizat plafonul repartizat

Ministerul Finanțelor Publice anunta ca a aprobat vineri, alocarea suplimentară către băncile comerciale incluse în Programul Prima Casa a unei sume de 135,5 milioane lei în vederea creșterii plafonului general de garantare, ceea ce va permite acordarea de garanții în continuare pentru toate tipurile de locuințe.

 

Fondul de garantare a creditelor spune ca exista suficiente fonduri pentru Programul Prima Casa in 2014: 710 milioane lei

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care in ultimii ani s-a transformat mai degraba in fond de garantare a creditelor ipotecare pentru populatie, in loc sa sustina micile afaceri, anunta ca exista suficiente fonduri in acest an pentru garantiile acordate in cadrul Programului Prima Casa, respectiv o suma de 710 milioane lei, dupa o noua realocare de la programul ANL.

Programul Prima Casa va fi suplimentat cu aproape 500 milioane lei din garantiile neutilizate pentru cumpararea locuintelor ANL

Ministerul Finantelor a anuntat astazi ca va suplimenta bugetul destinat garantiilor pentru programul de credite ipotecare Prima Casă cu suma de 486 de milioane de lei din resursele neutilizate în cadrul programului de achiziție a locuințelor ANL.