Tag: imprumuturi

IRCC, indicele pentru creditele noi in lei cu dobanda variabila, scade la 2,17%, dar ramane mai mare decat ROBOR: cu cat se ieftinesc imprumuturile

Dobanzile variabile la creditele noi in lei, precum cele pentru cumpararea de locuinte, inclusiv Noua Casa, precum si finantarile pentru firme, vor fi mai mici de la 1 septembrie, pentru ca indicatorul care sta la baza calculului acestora (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor - IRCC) a scazut cu 0,24 puncte procentuale, la 2,17%, de la 2,41%.

Cum pot iesi din Biroul de Credit?

"Buna ziua. Am achitat toate restantele catre banca. Cum pot iesi din Biroul de Credit?", intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro.

Cate imprumuturi noi acorda bancile si cat de mult scade soldul de finantari vechi in euro si CHF

Bancile au acordat in luna iulie a acestui an credite noi in lei pentru populatie in valoare de 2,6 miliarde lei, ceea ce a dus la majorarea cu 1,5 miliarde lei a stocului de imprumuturi in moneda nationala acordate de banci persoanelor fizice, la un total de 47,5 miliarde lei.

Clientii Provident vor fi verificati la Biroul de Credit

Provident va incepe, in urmatoarea perioada, sa-si verifice clientii la Biroul de Credit, unde a inceput sa raporteze datele propriilor clienti incepand din 2014.

Prezenta unei persoane pe lista datornicilor la Biroul de Credit nu inseamna insa ca Provident va refuza sa-i acorde un credit, pentru ca oricum multi dintre clientii sai actuali figureaza deja in aceasta baza de date a bancilor si sunt buni platnici.

Dobanzile la creditele de consum in lei s-au plafonat la 10-10,5%, iar cele pentru imprumuturile ipotecare la 5%

Dobanzile la creditele de consum in lei s-au plafonat la 10-10,5%, iar cele pentru imprumuturile ipotecare in jurul a 5%, in ciuda faptului ca BNR a continuat in 2014 sa relaxeze politica monetara, prin diminuarea rezervelor minime obligatorii, reducerea ratei de politica monetara cu 1 punct si mentinerea unui exces de lichiditate pe piata interbancara. Doar costul finantarilor pentru firme si-a continuat tendinta descendenta, ajungand la 6% in noiembrie 2014, de la 7,8% in aceeasi luna din 2013, arata datele BNR publicate astazi.

Restantele la Biroul de Credit ating noi recorduri de crestere, un indiciu ca romanii ramburseaza tot mai greu creditele la banci

Restantele de peste 30 de zile la creditele obtinute de romani de la banci, inregistate la Biroul de Credit, au atins cel mai ridicat nivel din ultimul an, ceea ce inseamna ca populatia isi achita tot mai greu datoriile, in ciuda datelor statistice care arata o revenire a cresterii economice si a nivelului veniturilor.

Provident va acorda imprumuturi pe baza datelor din Biroul de Credit

Provident Financial România a anunțat astăzi că a introdus în portofoliu împrumuturi cu costuri reduse pentru clienții existenți și mai multă flexibilitate în ce privește sumele și perioadele disponibile. Reducerile de costuri vizează aproximativ 70% dintre cei peste 300.000 de clienți activi ai companiei, aflați la cel puțin al doilea împrumut.

Avem si o piata neagra a imprumuturilor

Camatarii nu se mai afla la colt de strada, asa cum eram obisnuiti noi sa-i vedem, ci sunt patroni de societati comerciale de creditare. Au sedii, birouri, secretare, formulare online cu cereri de imprumut. Ziarele de anunturi mustesc de oferte dubioase de creditare, care mai de care mai atractive. In primul rand, dobanda: pe piata camatarilor se situeaza in jurul valorii de 3-5% . Atentie insa! Aceasta dobanda este lunara, la un calcul simplu, observam ca dobanda anuala se situeaza undeva intre 36% si 60%.Are aceeasi valoare si la euro, si la lei, si la dolari. Mai mult, unele dintre anunturi sunt destinate exclusiv persoanelor de sex feminin, avand sigla “Numai pentru doamne”. Dar, nu are rost sa va lasati pacaliti de mirajul ca puteti obtine 70.000 de euro fara nici un act si chiar daca salariul nu va permite, specia “camatarus modernus” va imprumuta cu bani, dar va ia inapoi aproape dublu.