Tag: dobanzi credite ipotecare

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare verzi?

Creditele ipotecare verzi sunt imprumuturile pentru cumpararea de apartamente sau case ecologice, cu consum redus de energie, ceea ce inseamna ca au o valoare mai mare decat casele obisnuite.

La ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro, care a luat in calcul 25 de tipuri de credite imobiliare standard, valabile si pentru refinantarea altor credite de acelasi tip.

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare: DAE medie, in scadere la 6,04%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al unui credit ipotecar, atat dobanda cat si comisioanele, a scazut de la 6,30% in septembrie la 6,04% in octombrie, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 25 de oferte de imprumuturi acordate de 17 banci romanesti.

BRD, cea mai scumpa banca din Romania, si-a batut recordul istoric la profit

BRD Groupe Societe Generale, banca din Romania care are cele mai mari comisioane pentru un cont curent curent, card si online banking, precum si printre cele mai ridicate dobanzi pentru credite si cele mai mici dobanzi la depozite, a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit record istoric de 1,2 miliarde lei.

Dobanzile la creditele de consum in lei s-au plafonat la 10-10,5%, iar cele pentru imprumuturile ipotecare la 5%

Dobanzile la creditele de consum in lei s-au plafonat la 10-10,5%, iar cele pentru imprumuturile ipotecare in jurul a 5%, in ciuda faptului ca BNR a continuat in 2014 sa relaxeze politica monetara, prin diminuarea rezervelor minime obligatorii, reducerea ratei de politica monetara cu 1 punct si mentinerea unui exces de lichiditate pe piata interbancara. Doar costul finantarilor pentru firme si-a continuat tendinta descendenta, ajungand la 6% in noiembrie 2014, de la 7,8% in aceeasi luna din 2013, arata datele BNR publicate astazi.

Creditele ipotecare si de consum din Romania au ajuns mai ieftine decat in Polonia, Ungaria si Bulgaria

Daca in privinta creditarii, care scade in continuare, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu se poate lauda deloc, desi in primavara punea ramasag ca aceasta va reveni in vara pe teritoriu pozitiv, el se poate in schimb mandri cu dobanzile tot mai mici la imprumuturile pentru persoane fizice.