Tag: credite imobiliare

Crestere de 63% a creditelor imobiliare acordate de CEC Bank

Peste 30.000 de români, persoane fizice, au beneficiat de finanțări în valoare de 1,5 miliarde lei în primul semestru al anului curent, destinate investițiilor imobiliare sau concretizării altor proiecte personale. Volumul creditelor noi acordate a crescut cu 63% comparativ cu semestrul 1 al anului 2023.

Credite imobiliare cu dobanda promotionala, la CEC Bank

CEC Bank oferă credite ipotecare imobiliare cu dobândă fixă de 5,55%, în primii 5 ani, ulterior variabilă, pentru cei care își încasează veniturile prin Bancă, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare verzi?

Creditele ipotecare verzi sunt imprumuturile pentru cumpararea de apartamente sau case ecologice, cu consum redus de energie, ceea ce inseamna ca au o valoare mai mare decat casele obisnuite.

Care banci au cele mai mici dobanzi fixe la creditele ipotecare?

In topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-7 ani la un credit imobiliar/ipotecar, pentru cumpararea sau construirea unei locuinte, se gasesc BRD, ING, BT si First Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din site-ul de specialitate, Calculatordecredite.ro.

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare: DAE medie, in scadere la 6,04%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al unui credit ipotecar, atat dobanda cat si comisioanele, a scazut de la 6,30% in septembrie la 6,04% in octombrie, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 25 de oferte de imprumuturi acordate de 17 banci romanesti.

Banca Transilvania acorda timp de doua zile credite imobiliare si de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi dintre toate bancile

Banca Transilvania (BT) deruleaza timp de doua zile, astazi si maine (28 si 29 februarie) o promotie in care acorda credite imobiliare si de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi dintre toate bancile romanesti.

Creditele Prima Casa si-au pierdut din farmec: doar 77% din plafonul de garantare a fost epuizat, cu o luna inainte de finalul anului

Creditele pentru achizitia sau constructia primei locuinte de catre tinerii cu varsta de maxim 35 de ani garantate de stat prin programul Prima Casa par sa-si fi pierdut farmecul in acest an, in ciuda dobanzilor mici si a avansului de doar 5%, de trei ori mai mic decat cel pentru un credit standard.

Guvernul nu-si schimba opinia: clientii bancilor pentru locuinte pot incasa prima de stat doar daca o investesc in domeniul locativ

Guvernul condus de Viorica Dancila a trimis Camerei Deputatilor punctul de vedere cu privire la modificarea legii bancilor pentru locuinte, nemodificat fata de cel prezentat in septembrie anul trecut de fostul prim-ministru Mihai Tudose, potrivit caruia clientii celor doua banci pentru locuinte (BCR si Raiffeisen) care incheie contracte de economisire-creditare pot primi o prima de la stat de pana la 25% pe an, maxim 250 de euro, doar daca justifica utilizarea acestor bani in scopuri locative.

Cum construim un sistem sanatos de creditare imobiliara? Ce facem cu Prima Casa si cu bancile pentru locuinte?

Au trecut aproape 10 ani de la criza din 2008, care ne-a aratat cat de nociv poate fi un sistem in care se pot acorda credite ipotecare foarte rapid si facil, cu avans si cu dobanzi cat mai mici, dar foarte riscante, din cauza faptului ca sunt in valuta si cu dobanzi variabile.

Ce efecte a avut cresterea ROBOR asupra dobanzilor la credite si depozite

Cresterea ROBOR la 3 luni, in functie de care se actualizeaza creditele in lei cu dobanda variabila, de la 0,91% la finalul lunii august la 1,87% la sfarsitul lunii octombrie, a avut efecte mai puternice asupra creditelor acordate de banci firmelor, in timp ce dobanzile la depozitele vechi ale populatiei au ramas neschimbate, ba chiar au mai scazut, arata statisticile Bancii Nationale a Romaniei (BNR).