Tag: actiuni

Cum au resimtit actiunile bancilor romanesti cutremurul de pe Bursa americana

Caderea indicelui Dow Jones al Bursei din SUA cu 7% in ultimele doua zile, cauzata, potrivit New York Times, de politica fiscala prociclica a guvernului american, prin masurile recente de scadere a taxelor, desi economia americana se afla in ascensiune, a afectat si actiunile firmelor romanesti, inclusiv pe cele ale bancilor.

Banca Transilvania cumpara Bancpost

Banca Transilvania (BT) a anuntat astazi intr-un comunicat ca este in faza finala a negocierilor pentru preluarea Bancpost, confirmand astfel o informatie publicata de Ziarul Financiar.

Franklin Templeton va prezenta actionarilor noutati despre Fondul Proprietatea inainte de listare

Franklin Templeton, managerul de investitii si administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), va organiza pe 17 ianuarie o prezentare pentru actionarii FP despre apropiata listare la Bursa de Valori Bucuresti a Fondului.

Bursele lumii se bat pentru listarea firmelor chineze

Intre bursele internationale si piata de capital a Chinei se duce lupta pentru atragerea la tranzactionare a companiilor chineze. Bursa interna a tarii are castig de cauza in prezent.

Jumatate dintre romani detin inca actiuni

Un numar de 60-70.000 de conturi sunt deschise la societatile de brokeraj, in timp ce numarul detinatorilor de actiuni este de peste 10,2 milioane, respectiv jumatate din populatia Romaniei, conform datelor prezentate joi de reprezentantii Depozitarului Central.