Tag: Legea insolventei persoanelor fizice

Legea insolventei persoanelor fizice trebuie modificata inainte de a se putea aplica, la trei ani de la adoptare

Legea 151 din 2015 privind insolventa persoanelor fizice, initiata de deputata PSD, Ana Birchall, este atat de greu de aplicat incat nici dupa trei ani de la adoptare autoritatile nu reusesc sa o puna in practica, ba mai mult, trebuie modificata si completata.

Legea insolventei persoanelor fizice a fost amanata din nou, pana in 1 august 2017, dupa ce Guvernul nu a reusit timp de un an intreg sa o puna in aplicare

Guvernul anunta ca a aprobat prorogarea (amanarea) până la 1 august 2017 a intrării în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice.

Legea insolventei persoanelor fizice impune conditii extrem de stricte: este interzisa celor care au acumulat datorii noi, prin cheltuieli voluptare sau celor concediati in ultimii 2 ani

Clientii bancilor cu restante la credite de minim 15.000 de lei (3.500 de euro), mai exact echivalentul a 15 salarii minime pe economie (de 975 lei in prezent, care ar putea creste la 1050 lei de la 1 iulie si 1200 lei de la 1 ianuarie 2016) si o intarziere de cel putin 90 de zile la plata ratelor, vor putea apela la procedura de faliment personal, conform prevederilor legii insolventei persoanelor fizice, adoptata de Camera Deputatilor.

In 2014 a fost anul groazei in sistemul bancar: scheletele au iesit din dulapuri, avocatii si politicienii au trecut bancherii prin foc si sabie, bancile s-au devorat intre ele. Vom avea pace sociala in 2015?

Bancile au sangerat de peste 2 miliarde de lei in 2014, dupa ce au fost trecute prin foc si sabie de BNR, avocati si politicieni in tribunale, la guvern si in parlament: banca centrala le-a obligat sa scape de scheletele reprezentate de creditele neperformante, haiducul Piperea a tarat bancile prin tribunale in procele privind clauzele abuzive iar politicienii nu au scapat ocazia sa-si faca putina campanie electorala promovand legi pentru conversia creditelor din valuta in lei sau falimentul persoanelor fizice.