Tag: Horia Ciorcila

Banca Transilvania are planuri mari si in acest an: crestere peste media pietei, profit mare, dividende in numerar pentru actionari, vrea sa cumpere inca o banca

Banca Transilvania are planuri ambitioase si pentru acest an: sa-si continue cresterea de doua cifre a soldului de credite, sa investeasca masiv in digital banking, sa faca profituri mari, din care o parte sa le distribuie actionarilor sub forma de numerar si actiuni gratuite si, de parca toate astea nu i-ar fi de ajuns, sa mai cumpere o banca, desi in 2016 a intrecut BRD prin crestere organica.

Banca Transilvania a avut in 2014 cel mai mare profit din istorie si dintre bancile romanesti, in timp ce sectorul bancar avea pierderi record, reusind sa salveze si banca-problema Volksbank

Banca Transilvania si-a continuat si in 2014 ascensiunea fulminanta si impresionanta, pentru care merita tot respectul si pentru care trebuie sa-i felicitam pe toti angajatii bancii din Cluj si din tara pentru ceea ce au cladit, in frunte cu liderul lor, Horia Ciorcila. BT a devenit cea mai performanta institutie de credit din Romania, atat in privinta profitului obtinut cat si a cresterii afacerii.

Banca Transilvania anunta preluarea bancii-problema a BNR, Volksbank. Intrebarea e: de ce isi asuma cea mai buna banca romaneasca povara a mii de procese cu haiducul Piperea si a 2 miliarde de euro de credite in franci elvetieni?

Daca un student la facultatea de finante-banci ar face o lucrare de diploma sau chiar de doctorat cu tema Volksbank, probabil ar ajunge la concluzia ca este poate unul dintre cele mai bune studii de caz si o lectie de invatat pentru modul defectuos in care aceasta banca austriaca a fost condusa de sefii sai si supravegheata de BNR, atat in perioada dinaintea crizei, cat mai ales dupa izbucnirea acesteia, pe parcursul ultimilor 6 ani si chiar a ultimelor luni.

Horia Ciorcila invoca la Inalta Curte de Justitie riscul pe care l-ar avea condamnarea sa la inchisoare asupra Bancii Transilvania

Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide saptamana viitoare daca Horia Ciorcila, seful Bancii Transilvania, va fi condamnat pentru infractiunea de spalare de bani in cazul actiunilor vandute Bank of Cyprus, care se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani. Ieri a avut loc ultima infatisare a acestuia in fata instantei, pentru ultimul cuvant inaintea sentintei, in care a ales sa invoce in apararea sa riscul pe care o eventuala condamnare l-ar avea asupra bancii.

 

Horia Ciorcila, seful Bancii Transilvania, in razboi deschis cu procurorii DIICOT in procesul tranzactiei diabolice prin care Bank of Cyprus a cumparat 9,7% din actiunile bancii din Cluj

Avocatii lui Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, i-au acuzat astazi pe procurorii DIICOT din Cluj care investigheaza cazul tranzactiei "diabolice" prin care Bank of Cyprus a cumparat aproape 9,7% din actiunile Bancii Transilvania, in decembrie 2009, de ilegalitati „scandaloase”, mai exact de faptul ca ar fi falsificat informatiile dintr-un raport intocmit de o firma de consultanta pentru banca centrala a Ciprului.