Tag: Dobanda Anuala Efectiva

Credius mi-a pus poprire, desi am platit anticipat tot creditul. E posibil asa ceva?

"Bună ziua. Am o întrebare la dumneavoastră. Am făcut un împrumut la credius de 1500 de lei din care doar 800 Am primit. Eu am restituit toată suma înapoi dar ei nu mi au spus ca am făcut ratele pe o durata de 5 ani. Am renunțat sa plătesc pentru ca mi sa părut prea mult sa plătesc încontinuu deși eu am restituit toată suma înapoi. Acum mi sa pus o proprire pe card și vor sa le plătesc 10938 de lei. Cum e posibil asa ceva?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare: DAE medie, in scadere la 6,04%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al unui credit ipotecar, atat dobanda cat si comisioanele, a scazut de la 6,30% in septembrie la 6,04% in octombrie, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 25 de oferte de imprumuturi acordate de 17 banci romanesti.

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa?

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, variaza la creditele ipotecare intre 5,84% si 11% pe an, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, pe baza unui numar de 24 de oferte de credite imobiliare acordate de 17 banci romanesti, comparate pe portalul specializat Calculatordecredite.ro.

Telekom Banking (Alior Bank) isi face reclama inselatoare la credite

Telekom Banking, denumirea cu care activeaza in Romania banca poloneza Alior Bank, in parteneriat cu firma de telecomunicatii Telekom anunta o noua oferta pentru credite, cu dobanda fixa "incepand de la 7,9%", fara sa spuna si pana la ce valoare poate ajunge dobanda, inca o data mai mare, ceea ce poate fi considerata reclama inselatoare.

BRD isi face reclama inselatoare la credite, cu o dobanda mult mai mica decat cea reala

BRD isi promoveaza creditul de nevoi personale Expresso cu o dobanda fixa de 8,74%, care de fapt este inca o data mai mica decat cea reala, motiv pentru care putem spune ca este vorba de o reclama inselatoare.

Poate rezista Romania populismului plafonarii dobanzilor la credite?

Populismul politicienilor, dar si a presei, naste monstri cam peste tot in lume, asa ca de ce sa ne lasam noi mai prejos? Sa infieram in continuare bancile si IFN-urile pentru greselile din trecut sau prezent si sa le obligam prin lege sa ne dea credite gratis, daca se poate, nu? Ca doar Parlamentul, ca si ziarul, e al nostru si facem ce vrem cu el.

Care banci au cea mai mica dobanda la creditele de nevoi personale

In luna octombrie 2017, cand ROBOR a inceput sa creasca brusc, cea mai mica dobanda la creditele de consum era la CEC Bank: 8,46%, calculata dupa formula ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 7%, costul total (DAE) ajungand la 10,74% pe an.

Exista dobanzi fixe la creditele de consum mai mici decat cele variabile, cu ROBOR

Dobanzile la creditele de consum (nevoi personale) acordate de primele sapte mari banci romanesti (BCR, BT, BRD, Raiffeisen, Unicredit, ING si CEC) variaza intre 8,46% la CEC Bank si 13,25% la Raiffeisen Bank, conform datelor culese de pe site-urile bancilor si de pe Calculatordecredite.ro.

Bancile isi fac reclama inselatoare la credite, sfidand legea, fara ca ANPC sau CNA sa reactioneze

Unele banci isi fac reclama inselatoare si ilegala la credite, prin afisarea unor dobanzi mici, care in realitate sunt mult mai mari, daca se iau in calcul si diversele comisioane ascunse sau conditiile de acordare a imprumuturilor, fara ca autoritatile de protectie a consumatorilor (ANPC) sau de supraveghere a audio-vizualului (CNA) sa reactioneze.

Bancile cresc dobanzile la creditele de nevoi personale

Trei banci mari, si anume BRD, BT si ING, au majorat, de la inceputul acestui an, dobanzile la creditele de nevoi personale fara garantii, in special in cazul imprumuturilor cu dobanda fixa, ceea ce poate reprezenta un prim indiciu al tendintei de revenire a dobanzilor pe o tendinta de crestere, dupa ce acestea au atins minime istorice record la finalul anului trecut.