Unita lanseaza un pachet de asigurari pentru IMM-uri

Consecventa politicii sale de sprijinire a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, Unita a lansat un produs complex de asigurare destinat acestora, numit “Business Class”, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Lansarea a fost marcata printr-un eveniment ce s-a desfasurat pe 23 noiembrie 2006, la hotelul Hilton, in prezenta clientilor Unita, brokerilor de asigurari, reprezentantilor societatilor bancare si de leasing, reprezentantilor autoritatilor centrale si ai presei.

La evenimentul de lansare au luat cuvantul dr. Peter Hagen, Director in Consiliul Executiv de Conducere al Vienna Insurance Group si dl. Iulian Dumitru, Presedinte si Director Executiv al Unita.

Business Class este o asigurare combinata de tip “pachet” destinata in principal IMM-urilor, prin care acestea au posibilitatea de a incheia un singur contract pentru mai multe tipuri de asigurare. Acest pachet poate fi adaptat specificului activitatilor pe care societatile le presteaza, oferind o protectie cat mai completa impotriva riscurilor la care o societate se expune. In functie de specificul activitatii fiecarui client si de marimea societatii se pot acoperi, la alegere, bunurile intreprinderii, pierderile financiare, avariile accidentale la masini si utilaje, pierderile pe timpul transportului dar si raspunderea civila legala si accidentele angajatilor. Printre avantaje se numara gestiunea simpla si eficienta asupra contractului, flexibilitatea asigurata de specificul produsului, pretul relativ mic pe fiecare optiune.

Unita este prima companie privata de asigurari din Romania, fiind infiintata in 1990. Pana in anul 2005, Unita avea un portofoliu mixt, oferind atat produse de asigurari generale, cat si produse de asigurari de viata. Incepand cu 2005, portofoliul de asigurari de viata a fost predat catre Omniasig Asigurari de Viata. In prezent, Unita are o cota de piata de peste 5% in domeniul asigurarilor generale, fiind clasata in topul primelor 10 societati de asigurare.

Unita distribuie produsele de asigurari generale prin reteaua proprie formata din peste 180 sucursale si agentii si peste 10.000 de agenti, precum si prin intermediul brokerilor, al societatilor de leasing si al bancilor.

In 2005, Unita a depasit dezvoltarea medie a pietei, volumul primelor crescand cu 62.9% si ajungand la 71.90 milioane de euro. Asigurarile auto au inregistrat un ritm de crestere a primelor de peste 80%. Totodata, asigurarile complete pentru locuinte au adus in 2005 incasari duble fata de anul precedent. In 2006, in primele 9 luni volumul primelor nete subscrise a fost de peste 184 milioane RON (52,6 milioane Euro). In portofoliul de asigurari al Unitei o pondere de peste 70% este reprezentata de asigurarile aferente sectorului auto (RCA, Casco, Carte Verde).




In anul 2001, Unita a fost preluata de Wiener Städtische, actualmente Vienna Insurance Group. Capitalul social cu valoare de 62.858.510 RON (aprox. 17.828.155 Euro) este detinut in proportie
de 99,99% de Vienna Insurance Group. Actionarul majoritar al Unita SA este Vienna Insurance Group, cel mai mare grup austriac de asigurari din Romania si totodata un grup de asigurari foarte important in Europa Centrala si de Est. Vienna Insurance Group este prezent in 17 tari (Austria, Belarus, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Georgia, Germania, Ungaria, Italia, Liechtenstein, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina), operand sub 35 de firme si avand un numar de 17.000 de angajati.

Politica de multi-brand promovata de Vienna Insurance Group se materializeaza prin faptul ca, dupa achizitionarea unor companii de asigurari importante in diferite tari, acestea continua sa opereze pe pietele respective sub aceeasi denumire ca si inainte de preluarea lor de catre Vienna Insurance Group. In acest mod, Vienna Insurance Group reuseste sa pastreze clientii societatilor de asigurare si sa asigure actionarea in continuare conform specificului fiecarei piete.

In Romania, Vienna Insurance Group este prezent prin patru companii diferite: Unita, Omniasig, Agras si Omniasig Life. Fiecare dintre aceste companii este specializata pe un anumit tip de clienti, respectiv un anumit tip de produse. Unita are in portofoliu clienti retail (persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii), in timp ce Omniasig se axeaza pe produse de asigurare pentru societati mari. Agras are ca principal obiect de activitate asigurarile agricole, iar Omniasig Life asigurarile de viata.

Lider in Austria, Vienna Insurance Group s-a extins in forta in ultimii 10 ani devenind un grup global. Puterea financiara a grupului este evaluata de agentia de rating Standard & Poor’s cu calificativul A+, cu perspective stabile.

Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu