Unicredit Leasing a finantat IMM-urile cu 10 milioane euro din fonduri europene

Unicredit Leasing a acordat finanțări de 10 milioane euro firmelor mici și mijlocii în primul semestru, suma reprezentând prima tranșă din acordul de 50 milioane euro semnat cu BEI, a declarat pentru NewsIn Dan Constantinescu, managing director la Unicredit Leasing.

Unicredit Leasing a semnat în decembrie 2008 un acord în valoare de 50 milioane euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a acorda finanțări companiilor pentru proiecte care demarează în acest acest.

"Am alocat deja prima tranșă de 10 milioane euro pentru proiecte, iar acum suntem în studiu pentru un nou val de dosare. Ceilalți bani vor veni odată ce vom găsi clienții potriviți pentru aceste finanțări. Observăm tot mai multe firme interesate să se finanțeze", a spus Constantinescu.

Unicredit Leasing va susține în principal proiectele companiilor românești din domenii precum energie, mediu, infrastructură, dezvoltare, industrie, turism și servicii.

UniCredit Leasing Corporation IFN SA, care face parte parte din grupul Unicredit, a finanțat anu trecut bunuri de peste 555 milioane euro, în creștere cu circa 11% față de 2007, fiind lider pe piață, cu o cotă de 11,3%.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu