UniCredit a lansat oferta de carduri

Cardul de debit UniCredit Maestro ofera acces permanent la contul curent



Cardul de debit Maestro permite clientilor UniCredit Romania sa faca cumparaturi sau sa obtina numerar in deplina siguranta in orice locatie din lume unde este afisata sigla Maestro. Unul dintre avantajele cardului Maestro al bancii UniCredit Romania este accesul permanent la disponibilitatile din contul curent. Clientul poate opta sa asocieze cardul de debit Maestro la contul curent in lei sau la contul curent in euro.



Cardurile UniCredit Mastercard ofera credite intre 250 si 5.000 euro



Cardurile de credit UniCredit Mastercard ofera clientilor eligibili accesul la o linie de credit exprimata in lei sau euro (de tip revolving), cu limite generale de pina la 5.000 de euro sau echivalent in lei, stabilite in functie de capacitatea de rambursare a fiecaruia. Pentru tranzactiile efectuate la comerciantii din Romania si din strainatate, UniCredit nu percepe dobinda la creditul utilizat pe o perioada cuprinsa intre ziua efectuarii platii prin intermediul cardului si sfirsitul lunii respective.



Cu UniCredit Mastercard Gold se pot obtine credite de pina la 10.000 de euro



Plafonul maxim de creditare acordat de UniCredit Romania in cazul cardului de credit MasterCard Gold este superior cardului de credit MasterCard si poate ajunge pina la 10.000 de euro in functie de resursele financiare ale detinatorului principal de card. Perioada de gratie de pina la 30 de zile pentru cumparaturile efectuate direct la comercianti, atit in Romania cit si in strainatate este disponibila si pentru cardul de credit MasterCard Gold.

« Programul de carduri MasterCard de la banca UniCredit Romania se inscrie pe noua directie de dezvoltare a pietei de carduri, catre cardurile de credit si cele premium. Produsele MasterCard premium vizeaza un segment de public deja familiarizat cu instrumentele de plata electronice, care intelege utilitatea cardului ca mijloc de plata, dar si ca instrument de creditare rapida. Toate produsele MasterCard beneficiaza, de asemenea, de o retea internationala de acceptare, reala si virtuala, care cuprinde milioane de locatii comerciale », a spus Denisa Mateescu, Operations Manager Romania, MasterCard Europe.



Garantii prea mari pentru cardurile de credit



Subiectul cel mai intens dezbatut in cadru conferintei de presa prin care s-au lansat cardurile UniCredit a fost garantiile prea mari pe care bancile sunt nevoite sa le ceara in cazul cardurilor de credit. « Aceasta se datoreaza noilor norme de creditare mai severe impuse de Banca Nationala a Romaniei la inceputul acestui an, cit si de nefunctionarea, deocamdata, a unui birou de credit », a explicat Denisa Mateescu. Ea considera ca aparitia Biroului de Credit va duce la relaxarea conditiilor de creditare. Potrivit informatiilor publicate de presa de specialitate, la cardurile de credit banca poate cere clientului constituirea unui depozit colateral reprezentind 120% din valoarea creditului. Astfel, pentru o linie de credit de 5.000 de euro, valoarea depozitului colateral ar fi de 6.000 de euro. Reprezentantii UniCredit au explicat ca depozitul colateral se impune doar daca solicitantul de credit nu poate garanta, prin documentele privind veniturile obtinute, rambursarea respectivului credit. Denisa Mateescu a mai precizat ca dobinda pentru cardurile de credit ale UniCredit este de 31% pe an pentru cardurile in lei si de 10% pe an pentru cele in euro.



UniCredit si-a dublat cota de piata pe segmentul retail



« Eforturile bancii UniCredit Romania de crestere organica, atit prin dublarea retelei de succursale, cit si prin dezvoltarea continua a gamei de produse si servicii, inclusiv a celor destinate persoanelor fizice, nu a intirziat sa-si arate rezultatele. UniCredit Romania si-a dublat cota de piata pe segmentul de retail, iar programul de carduri va contribui si la dublarea portofoliului de clienti ai bancii noastre si implicit a cotei de piata », a declarat, in cadrul conferintei de presa din 8 iulie, Giuseppe Merlo, directorul general adjunct al UniCredit Romania.

« Cardurile emise de UniCredit Romania sunt disponibile in conditii avantajoase si in cadrul pachetelor de produse si servicii COMODO, ALLEGRO si PRESTO ale bancii. Acestea sunt o combinatie de beneficii bancare si non-bancare ce asigura servicii bancare complete, printre care Internet si Mobie Banking, plata utilitatilor prin debitare automata a contului (Direct Debit), reduceri de 10% pentru o gama larga de operatiuni bancare, depozite cu maturitate flexibila », a precizat Murat Mentes, directorul departamentului de Retail din cadrul UniCredit Romania.



Despre UniCredit Romania



UniCredit Romania este o banca comerciala ce opereaza pe piata romaneasca din 1997. Actionarul majoritar al bancii este UniCredito Italiano, cel mai mare grup bancar din Italia din punct de vedere al capitalizarii bursiere (peste 26 miliarde de euro in martie 2004) si unul din primele grupuri bancare din Europa.

Capitalul social al UnicCredit Romania este in prezent de peste 875 miliarde lei, iar la finalul anului 2003 banca inregistra active totale de peste 7.140 miliarde lei, in crestere cu 92,4% fata de perioada similara din 2002. UniCredit Romania detine in prezent o retea de 31 de succursale in intreaga tara, dintre care 12 in Bucuresti.



Despre MasterCard



MasterCard este un lider in domeniul calitatii si inovatiei, oferind o gama larga de solutii de plata in mediu virtual sau real. MasterCard International deserveste clienti individuali si companii din peste 210 tari si teritorii. Corporatia detine un portofoliu extins de marci de carduri de plata, care include MasterCard, Cirrus si Maestro.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu