Topul brokerilor de asigurari

Fata de valoarea acestui indicator la finele anului 2004, s-a inregistrat o crestere de peste 82 de milioane de euro, in timp ce 20,5% din totalul primelor brute subscrise de asiguratori au fost intermediate de brokeri.



Promovarea serviciilor de creditare imbunatatite de catre banci, introducerea cotei unice de impozitare si, mai ales, cresterea fara precedent a pietei auto reprezinta factori care au influentat aceasta crestere.



Ierarhia firmelor de brokeraj in ceea ce priveste intermedierea in domeniul asigurarilor generale se prezinta astfel:

• MARSH este liderul pietei, cu o cota de aproape 9% si prime intermediate care au insumat in perioada analizata peste 22 de milioane de euro.

In 2005, MARSH a inregistrat o crestere reala in moneda nationala de 6,5%, cresterea nominala in moneda europeana fiind de peste 29%.

• PORSCHE BROKER se situeaza pe pozitia a doua a podiumului, cu o cota de piata de aproape 8,5% si prime intermediate in valoare de aproape 21 de milioane de euro. Compania a inregistrat cea mai semnificativa crestere din Top 3, aproape 43% in euro, respectiv 17,6% in moneda nationala

• cu o cota de piata de aproape 7%, ASIGEST se situeaza pe pozitia a treia, valoarea primelor intermediate ajungand la aproximativ 17 milioane de euro. Cresterea in moneda europeana a fost de circa 29%, iar cea reala, in lei, de aproape 6%.



In ceea ce priveste intermedierea in domeniul asigurarilor de viata, conform datelor preliminate furnizate de catre companiile de specialitate Revistei PROFIL Asigurari, SAFE Invest este liderul in domeniu. In clasamentul general realizat dupa criteriul primelor intermediate, SAFE Invest ocupa locul 10.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu