Societãþilor care vând în continuare RCA la colþ de stradã le vor fi retrase autorizaþiile de a practica acest tip de asigurare

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a dispus extinderea la nivel national a actiunilor de control cu privire la respectarea de catre cele 15 societati care practica asigurari obligatorii de raspundere civila auto RCA a interdictiei de vanzare in spatii deschise, respectiv neamenajate corespunzator (in autovehicule parcate pe trotuare/carosabil si la punctele de lucru ambulante).



Actiunile de control in teritoriu vor fi derulate de catre cele doua reprezentante zonale ale Comisiei, respectiv din Cluj - Napoca si Iasi.



In paralel, CSA intensifica controalele efectuate pe raza teritoriului Capitalei, avand in vedere si semnalele primite de la populatie cu privire la existenta in continuare a unor puncte de lucru necorespunzatoare in care se vand polite de asigurare RCA.



In acest context, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor reaminteste societatilor de asigurare, pentru ultima data, ca vanzarea asigurarilor obligatorii RCA in conditiile mentionate reprezinta o incalcare a obligatiilor acestora de a-si organiza si desfasura activitatea cu prudenta si profesionalism si de a supraveghea activitatea personalului propriu, a unitatilor din subordine si a agentilor, subagentilor si agentilor subordonati.



In scopul respectarii interdictiei dispuse de CSA, societatile de asigurare trebuie, de asemenea, sa ia toate masurile care se impun si in cazul in care politele de asigurare RCA emise sunt vandute prin intermediul brokerilor de asigurare cu care au incheiate contracte in acest sens.



Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, doamna Angela Toncescu, a declarat: „Daca vrem ca industria asigurarilor sa castige la capitolul imagine si credibilitate, este imperativ necesar ca vanzarile de asigurari la colt de strada sa inceteze. Speram ca si societatile de asigurare isi doresc acelasi lucru. Din semnalele primite de la populatie, se pare ca inca mai exista puncte volante de vanzare a politelor obligatorii RCA, astfel ca singura modalitate de a pune punct acestor practici - care afecteaza direct interesele asiguratilor, dar si baza de date CEDAM - este retragerea autorizatiei de a practica acest tip de asigurari pentru orice societate de asigurare care nu se conformeaza legii si dispozitiilor autoritatii de supraveghere”.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu